Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστρέφουν στη ΔΕΗ τα επενδυτικά κεφάλαια; - Wood: Πως θα ανακάμψει, αγοράστε τη μετοχή

tags :
Επιστρέφουν στη ΔΕΗ τα επενδυτικά κεφάλαια; - Wood: Πως θα ανακάμψει, αγοράστε τη μετοχή
Παρά το γεγονός ότι το γύρισμα σε κερδοφορία δεν έχει φτάσει ακόμα οι προοπτικές εμφανίζονται θετικές για την επιχείρηση
Eπιστρέφουν στη μετοχή της ΔΕΗ τα επενδυτικά κεφάλαια μετά την πρόσφατη σημαντική υποχώηση, που την έχει φέρει στα όρια της τεχνικής στήριξης των 1,89 ευρώ με κεφαλαιοποίηση μόλις στα 445 εκατ. ευρώ.
Η σχετική ανάλυση της Wood που την αναβαθμίζει σε buy επικεντρώνεται στα εξής επιχειρήματα:
- Η μείωση του ενεργητικού της ΔΕΗ με κινήσεις όπως η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι θετικές για την μετοχή και λειτουργούν προς την μείωση του χρέους.
- Τα EBITDA του 2017 στο συνολό τους θα φτάσουν τα 628 εκατ ευρώ, στο άνω άκρο των προβλέψεων της δίοικησης.
- Με πετρέλαιο σε επίπεδα των 55-60 δολ/βαρέλι και απώλεις μεριδίου της τάξης του 5-6% τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 18% το 2018.
- Με το έλλειμμα των ΑΠΕ να αποσβένεται και τις επισφάλειες να έχουν ξεκινήσει να κάμπτονται η επιχείρηση θα συνεχίσει αντίστοιχη πορεία το 2019.
- Το χρέος θα κορυφώσει στα 4,36 δισ το 2018, εξατίας της φορολογικής υποχρέωσης των 310 εκατ από τα κέρδη πώλησης του ΑΔΜΗΕ, θα υποχωρήσει στην συνέχεια στα 4 δισ και το 2019 θα αναχρηματοδοτηθούν οι υποχρεώσεις 2δισ από τις λήξεις των ομολόγων.
- Με την υπόθεση ότι στα μέσα του 2018 θα πουληθεί χαρτοφυλάκιο λιγνιτικών, που θα περιλαμβάνει Μεγαλόπολη 2 και 3  και Μελίτη 1 και 2 η ανάλυση προβλέπει ότι θα εισπραχθούν 600 εκατ ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο υδροηλεκτρικό.
Σηνειώνεται ότι με αυτή την παραδοχή ο οίκος δεν πιστεύει, ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα στο άμεσο market test που αναμένεται τον επόμενο μήνα Νοέμβριο 2017.
-Παράλληλα σημειώνει ότι η δυστοκία μείωσης του μεριδίου στο 50% θα επιτρέψει τελικά στην ΔΕΗ να πουλήσει χαρτοφυλάκια πελατών όπως και σχεδιάζει.
Η μετά την απελευθέρωση νέα ΔΕΗ θα είναι μια εταιρία που θα απεγκλωβιστεί από τον πολιτικό εναγκαλιασμό της εκάστοτε κυβέρνησης, που αποδείχθηκε αρνητική για τους μετόχους.
Στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται με μια σχέση EV/EBITDA στο 7,5 όσο και των αντιστοίχων ευρωπαικών εταιριών.
Αυτό θα υποχωρήσει στα 6,5 το 2018 και 5,2 το 2019 ερχόμενο σε ένα discount της τάξης του 20%.
Με τα δεδομένα αυτά η μετοχή θα πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα των 2,38 ευρώ.
Για το 2017 οι αναλυτές της Wood προβλέπουν πωλήσεις 4,961 δισ, EBITDA 628 εκατ ευρώ, καθαρό αποτέλεσμα οριακά ζημιογόνο, με την τιμή μετοχής προς λογιστική αξία να είναι στο 0,08.
Γύρισμα στην κερδοφορία με κέρδη προ φόρων στα 96 εκατ προβλέπεται το 2018 και 221 εκατ το 2019.
Η ανάλυση της ΔΕΗ από την Wood λαμβάνει υπόψη της αισιόδοξες παραδοχές.
Δεν αποκλείεται η εξέλιξη του market test σε μεθύστερο χρόνο να έχει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα σε σχέση με την τελική σύνθεση για πώληση του χαρτοφυλακίου μονάδων που θα γίνει αποδεκτό από την αγορά και την Κοιμισιόν.
Αυτό ενδέχεται να έχει μεγαλύτερη ωφέλεια για την επιχείρηση σε σχέση με αυτήν που προεξοφλείται.
Παράλληλα το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έχει επιθετικότερες θέσεις για τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, αυτό θα αποτελεί έναν εν δυνάμει παράγοντα αγοραστικού ενδιαφέροντος για την μετοχή.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης