Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας ΔΕΠΑ και Gastrade για το έργο του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη

tags :
Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας ΔΕΠΑ και Gastrade για το έργο του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη
Η Συμφωνία προβλέπει τα επόμενα βήματα για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE καθώς και τις κοινές προσπάθειες των μερών για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του Έργου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gastrade A.E. ο κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, υπέγραψαν σήμερα 12/10 στην Αθήνα Συμφωνία Συνεργασίας με αντικείμενο τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο Έργο Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος «Τερματικό ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» που αναπτύσσει η GASTRADE στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Η Συμφωνία προβλέπει τα επόμενα βήματα για τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE καθώς και τις κοινές προσπάθειες των μερών για την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του Έργου.
Το Έργο θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της ΝΑ Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών καθώς και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων.
Ιστορικό
Κατά την περασμένη διετία η ΔΕΠΑ και η Gastrade πραγματοποίησαν σειρά εποικοδομητικών επαφών αναφορικά με τη προώθηση της συνεργασίας τους σε σχέση με το Έργο, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και με τη δημιουργία του βέλτιστου σχήματος το οποίο θα αναπτύξει, κατασκευάσει και λειτουργήσει το Έργο.
Στις 09.02.2017 η GASLOG Ltd, μέσω μιας 100% θυγατρικής της, εισήλθε με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE.
Η GASLOG Ltd είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες που κατέχει, λειτουργεί και διαχειρίζεται συνολικά 27 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η ΔΕΠΑ με τη μακρά παρουσία της στην αγορά φυσικού αερίου της Ελλάδας αποτελεί ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό όμιλο εταιρειών με δυναμική παρουσία στον ενεργειακό τομέα.
Η ΔΕΠΑ προωθεί την ανάπτυξη στρατηγικών υποδομών για την προμήθεια φυσικού αερίου από διαφοροποιημένες πηγές και οδεύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές, με σκοπό την ανάληψη ηγετικού ρόλου στις αγορές της ευρύτερης περιφέρειας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.
Η GASTRADE A.E. είναι μια ελληνική εταιρεία που μελετά, σχεδιάζει, κατασκευάζει, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται υποδομές φυσικού αερίου.
Η GASTRADE αναπτύσσει το Έργο του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) « ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί όλη η απαιτούμενη αδειοδότηση ώστε να αρχίσει η κατασκευή του.

Πηγή:www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης