Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χθες αγελαδοτρόφοι, σήμερα επιχειρηματίες με τζίρο 28 εκατ. - Πως το ΘΕΣγαλα γίνετε παντοπωλείο

tags :
Χθες αγελαδοτρόφοι,  σήμερα επιχειρηματίες με τζίρο  28 εκατ. - Πως το ΘΕΣγαλα γίνετε παντοπωλείο
Στα σχέδια της διοίκησης είναι τα παντοπωλεία να εμφανισθούν και στην Αθήνα προσδοκώντας πολύ σύντομα να δημιουργηθούν άλλα 30 καταστήματα
Οι αγελαδοτρόφοι της Θεσσαλίας έγιναν επιχειρηματίες και προχωρούν στο επόμενο βήμα που είναι η δημιουργία παντοπωλείων.
Ξεκίνησαν το 2011 στην εποχή της κρίσης περίπου 90 αγελαδοτρόφοι από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, διότι οι τιμές που τους έδιναν για το γάλα δεν τους… έφθανε για να ζήσουν.
Πήραν λοιπόν την απόφαση να δίνουν μόνοι τους το γάλα της δικής τους παραγωγής στη αγορά μέσα από τους αυτόματους πωλητές.
Έτσι δημιουργήθηκε η εταιρεία ΘΕΣ γάλα, παρεμβαίνοντας στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων, στήνοντας τους αυτόματες πωλητές πλησίον των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Τι κατάφεραν σε διάστημα των πέντε ετών

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα φέτος έχει να επιδείξει κύκλο εργασιών περίπου 28 εκατ. ευρώ από 25,5 εκατ. ευρώ το 2016 σημειώνοντας άνοδο 9%.
Πριν από πέντε χρόνια δεν είχαν απολύτως τίποτε.
Μία ιδέα τους έβαλε στο… παιχνίδι της αγοράς και της επιχειρηματικότητας διαφοροποιώντας εν μέρει τις συνήθειες των καταναλωτών.
Μεταξύ των οικονομικά επιτευγμάτων ήταν ότι το 2017 ενισχύθηκε κατά 40% η απασχόληση στον συνεταιρισμό και ο αριθμός των εργαζόμενων ανέρχεται σε 180 άτομα από 110 τπο 2015.
Η αύξηση των θέσεων εργασίας στην ουσία επιβλήθηκε από την ανοδική πορεία των πωλήσεων των προϊόντων που σημείωσε αύξηση 55% (γιαούρτια, τυριά κλπ).  

Το επόμενο βήμα τα παντοπωλεία «ΘΕΣ γάλα συν»

Οι αγελαδοτρόφοι κάνουν την επόμενη κίνηση και στήνουν τα δικά τους παντοπωλεία αρχής γεννωμένης από τη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας 14 καταστήματα δίπλα στα σημεία πώλησης των αυτόματων πωλητών ΘΕΣγάλα.
Στα σχέδια της διοίκησης είναι τα παντοπωλεία να εμφανισθούν και στην Αθήνα προσδοκώντας πολύ σύντομα να δημιουργηθούν άλλα 30 καταστήματα.
Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, συμπληρώνει πια 5 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του, διαθέτει σήμερα 63 καταστήματα Αυτόματων Πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Τώρα δημιουργεί μια νέα γενιά καταστημάτων, με την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν».
Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με πρώτη ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη και φέρουν τη σφραγίδα και την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα.
Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν προϊόντα της ελληνικής γης σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές μέσω του δικτύου καταστημάτων «ΘΕΣγάλα συν».
Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων καταστημάτων, συνεχίζεται η διαδικασία για την ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, για τα υπάρχοντα καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα με το άνοιγμα «των ΘΕΣγάλα συν» ξεκινάει η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop.
Σε πρώτη φάση, τα καταστήματα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, τα οποία δημιουργήθηκαν με τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας του ΘΕΣγάλα από τους παραγωγούς.

Τι θα βρίσκει ο καταναλωτής στα παντοπωλεία

Τα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ‘Μολών Λαβέ’ της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
mtheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης