Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απαρτχάιντ θυμίζουν οι νέες ατομικές συμβάσεις στο συγκρότημα του ΔΟΛ - Δεν αποκλείεται και το …σκούπισμα!

tags :
Απαρτχάιντ θυμίζουν οι νέες ατομικές συμβάσεις στο συγκρότημα του ΔΟΛ - Δεν αποκλείεται και το …σκούπισμα!
Tο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει στα χέρια του το περιεχόμενο της ατομικής σύμβασης, το οποίο πράγματι προκάλεσε σοκ 
Βασιλικότερος του Βασιλέως ο συντάκτης ή οι συντάκτες της ατομικής σύμβασης των δημοσιογράφων του ΔΟΛ, οι οποίες να σημειωθεί πρέπει να υπογραφούν σήμερα (Δευτέρα 16/10/2017).
Η πολυσέλιδη ατομική σύμβαση της εταιρείας "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΗ ΜΈΣΩΝ ΜΑΖΙΚΉΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ Α.Ε" ζητάει από τους εργαζόμενους και δημοσιογράφους ότι συμφωνούνται - συνομολογούνται και γίνονται αποδεκτά τα παρακάτω.
Μεταξύ άλλων ατομική σύμβαση ορίζει ότι η παρούσα είναι εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου με έναρξη ισχύος από την ημερομηνία υπογραφής.
Ανάμεσα στα ευτράπελα που περιλαμβάνει η ατομική σύμβαση είναι ότι ο εργαζόμενος πρέπει να συμφωνήσει ακόμη και στον δανεισμό των υπηρεσιών του /της σε οποιαδήποτε εταιρεία – επιχείρηση που υποδείξει η εταιρεία ( ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ), είτε αυτή είναι θυγατρική είτε είναι συμμετοχική είτε όχι.
Ρητά αναφέρεται ότι στην σύμβαση εξαρτημένης εργασίας , συμφωνείτε και επικαλείται τον όρο 7 της συμφωνίας , ότι η απασχόληση του εργαζόμενου σε άλλη ή τρίτες εταιρείες επιχειρήσεις, δεν γεννά καμία απαίτηση για τον εργαζόμενο καθώς ο εργοδότης του σε κάθε περίπτωση είναι και παραμένει η Εταιρεία που έχει στα χέρια τη σύμβαση εργασίας.
Η εταιρεία διατυπώνει στη σύμβαση την επιθυμία να τηρείται αρχείο προσωπικών δεδομένων και κυρίως αυτά που περιλαμβάνονται στην κατηγορία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν κυρίως δεδομένα ποινικού μητρώου όπως και δεδομένα που αφορούν την υγεία των εργαζομένων, και διευκρινίζεται ότι σκοπό έχει την… ομαλή λειτουργία της σύμβασης εργασίας.
Στο ενδεχόμενο ο εργαζόμενος και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ, προκαλέσει ζημία στην εταιρεία, ο εργαζόμενος θα κληθεί να αναλάβει ο ίδιος το κόστος της οικονομικής ζημιάς που υπέστη η εταιρεία όταν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Ο συντάκτης της ατομικής σύμβασης έχει προβλέψει ότι ο μισθωτός δεν θα δικαιούται αύξηση των αποδοχών τους σε περίπτωση που ο εργαζόμενος κληθεί να προσφέρει υπηρεσίες που δεν υπήρχαν κατά την υπογραφή της παρούσας σύμβασης.



Ο δημοσιογράφος συμφωνεί ότι θα παρέχει τις υπηρεσίες του για την έκδοση των εφημερίδων και λοιπών εντύπων καθώς και για τη λειτουργία των ιστοσελίδων της εταιρείας ενώ διευκρινίζεται ρητά τα καθήκοντα του /της δεν είναι όλα συναφή με την ανωτέρω θέση εργασίας του /της στα πλαίσια του σκοπού της εταιρείας και της διεύθυνσης που εντάσσεται.
Επιπλέον η Εταιρεία με την τήρηση των νομίμων περιορισμών μπορεί να απασχολεί το/τη μισθωτό σε όποια θέση, τμήμα ή ειδικότητα επιβάλλουν εκάστοτε οι ανάγκες αυτές και να τον /τη μεταθέτει ή μετακινεί ανάλογα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί δημοσιογράφοι στο παρελθόν έλεγαν με διάθεση χιουμοριστική το μόνο που δεν μας έχουν βάλει να κάνουμε ακόμη ήταν το σκούπισμα και το άδειασμα των κάδων απορριμμάτων.
Η σημερινή πραγματικότητα και όπως προκύπτει από την ατομική σύμβαση της εταιρείας "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ" , οι δημοσιογράφοι πιθανόν να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν το χώρο που εργάζονται καθώς η σύμβαση δεν αποκλείει τίποτα.
Πάντως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει στα χέρια του το περιεχόμενο της ατομικής σύμβασης, το οποίο πράγματι προκάλεσε σοκ και προσπαθεί να διαγράψει τα μελανά σημεία της συμφωνίας.
Τέλος να σημειωθεί ότι η ατομική σύμβαση δεν προβλέπει το ενδεχόμενο κατάργησης ατομικής σύμβασης σε περίπτωση που υπάρξει στο μέλλον Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης