Επιχειρήσεις

Ενισχύεται η Νηρεύς μετά τα αποτελέσματα 9μήνου 2017 – Στα 80 εκατ. ευρώ η αποτίμηση στο +7% η μετοχή

tags :
Ενισχύεται η Νηρεύς μετά τα αποτελέσματα 9μήνου 2017 – Στα 80 εκατ. ευρώ η αποτίμηση στο +7% η μετοχή
Χαμηλό p/bv η μετοχή, καλή η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων στο εννεάμηνο και χαμηλός ο πολλαπλασιαστής κερδών με τα κέρδη της περιόδου
Η δημοσίευση αποτελεσμάτων εννεαμήνου 17 μέρες μετά τη λήξη του τριμήνου δείχνει πως οι εισηγμένες αν θέλουν μπορούν να δημοσιεύσουν γρήγορα αποτελέσματα και να ενημερώσουν για τα πεπραγμένα τους την επενδυτική κοινότητα και όχι να χρειάζονται δύο ή και τρεις μήνες μετά τη λήξη για να δημοσιεύσουν.
Η Νηρεύς ήθελε όπως φαίνεται να δημοσιεύσει γιατί τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και ενόψει της διαδικασίας πώλησης από τις τράπεζες, η αγορά έπρεπε να ενημερωθεί εγκαίρως.
Το τρίτο τρίμηνο στα «ψάρια» είναι το ισχυρό και επειδή το εξάμηνο ήταν σχετικά καλό, η εικόνα στο εννεάμηνο δείχνει πως η μετοχή στο ταμπλό είναι φθηνή
Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 159,1 εκατ. ευρώ από 149 εκατ. ευρώ παρά την πίεση στην τιμή του ψαριού και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 8,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 1,6 εκατ. ευρώ.
Με την κατά 7% σημερινή άνοδο της μετοχής, η αποτίμηση ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ περίπου ήτοι η μετοχή παίζει με μονοψήφιο p/e (κέρδη εννεαμήνου).
Επιπλέον τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 140,5 εκατ. ευρώ και δίνουν εξαιρετικά χαμηλό p/bv.
Εξαιρετικές ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές.
Οι υποχρεώσεις ανήλθαν στα 255,8 εκατ. ευρώ από 242,2 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης 2016 και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 25,5 εκατ. ευρώ από 8,7 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος της περιόδου.
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 23,8 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή βρίσκεται στα 0,2740 ευρώ με άνοδο 7% και όγκο 188 χιλ. τεμάχια.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης