Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο ανταγωνισμός συρρίκνωσε τα κέρδη της Υφαντής - Η μάχη των μεριδίων και η επέκταση στη Γαλλία

tags :
Ο ανταγωνισμός συρρίκνωσε τα κέρδη της Υφαντής - Η μάχη των μεριδίων και η επέκταση στη Γαλλία
Tο μεικτό περιθώριο κέρδους της υποχώρησε κατά δυο σχεδόν εκατοστιαίες μονάδες (στο 34,3%, από 36,2% το 2015), λόγω της έντασης του ανταγωνισμού.
Συρρίκνωση εμφάνισαν τα κέρδη του ισχυρού παίκτη της εγχώριας αγοράς αλλαντικών, Υφαντής αφού πέρυσι κατέγραψαν πτώση 58,6% λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού αλλά και των ζημιών από την κατάρρευση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος.
Ειδικότερα  ενοποιημένη βάση το 2016 εμφάνισε πωλήσεις ύψους 135,61 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 1,7% . Ωστόσο το μεικτό περιθώριο κέρδους της υποχώρησε κατά δυο σχεδόν εκατοστιαίες μονάδες (στο 34,3%, από 36,2% το 2015), λόγω της έντασης του ανταγωνισμού. Τα αποτελέσματα του ομίλου επιβαρύνθηκανχρηματοοικονομικές δαπάνες 2,87 εκατ. ευρώ (2,83 εκατ. ευρώ το 2015).
Κατόπιν αυτών ο όμιλος κατέγραψε ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 2,10 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 58,6% σε σχέση με το 2015.
Αυξημένος κατά 3,1% εμφανίζεται ο τραπεζικός δανεισμός της αλλαντοβιομηχανίας ο οποίος ανέρχεται σε 41,44 εκατ. Ευρώ ενώ οι συνολικές δανειακές και μη δανειακές υποχρεώσεις του, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων, αυξήθηκαν κατά 3,2% και ανήλθαν σε 68,99 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος διαθέτει τρία εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος στην Αττική στην περιοχή της Κηφισιάς σε έκταση 15.000 τ.μ., δεύτερη μεγάλη βιομηχανική μονάδα στην Αλεξανδρούπολη Εβρου μέσω της θυγατρικής Λάντσιον Μητ Εβρου και τρίτη στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία, όπου λειτουργεί έτερη βιομηχανική θυγατρική εταιρεία.
Για την ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων του έχει ιδρύσει θυγατρικές εμπορικές εταιρείες στη Βουλγαρία το 2008 και στην Κύπρο το 2012. Απέκτησε θυγατρική βιομηχανική εταιρεία στη Ρουμανία, που λειτουργεί σε στεγασμένες εγκαταστάσεις 3.500 τ.μ., το 1998. Η θυγατρική Λάντσιον Μητ στη ΒΙ.ΠΕ. της Αλεξανδρούπολης, που εξαγοράστηκε το 1998, λειτουργεί μονάδα ικανή να παράγει 50 τόνους αλλαντικών ημερησίως. Στις θυγατρικές του ομίλου προστέθηκε προ μηνών νέα, στη Γαλλία, όπου η επιχείρηση φιλοδοξεί να πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις προϊόντων του ομίλου.
Σημειώνεται ότι τα μερίδιο της αγοράς της Υφαντής ανέρχεται στο 20% με την Creta Farms να έχει το 30%.
 Η Υφαντής έχει παρουσία στις διεθνείς αγορές μεταξύ αυτών είναι οι αγορές του Μεξικού, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, στη Νότια Αφρική, στη Ρωσία και την Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης