Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

H ETEπ δίνει δάνειο 50 εκατ στην Περαιώς για τις ΜΜΕ στην ΝΑ Ευρώπη

tags :
H ETEπ δίνει δάνειο 50 εκατ στην Περαιώς για τις ΜΜΕ στην ΝΑ Ευρώπη
Η ΕΤΕπ χορηγεί 50 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χορηγεί στην Piraeus Bank Romania δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση αυξήσεων μόνιμου κεφαλαίου κίνησης καθώς και επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Ρουμανία, στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού), της γεωργίας, της υγείας, της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικονομίας της γνώσης.


Το δάνειο έχει σκοπό να επιτρέψει τη στήριξη επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στη Ρουμανία με πιο προσιτούς και ελκυστικούς χρηματοδοτικούς όρους. Αποσκοπεί επίσης να συμβάλει στον μετριασμό των επιπτώσεων της τρέχουσας οικονομικής κρίσης διευκολύνοντας την πρόσβαση σε μεσομακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους. Για την επίτευξη των στόχων αυτών η ΕΤΕπ έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες της και διευρύνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν στο εξής και τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε άυλα στοιχεία ενεργητικού καθώς και κεφαλαίων κίνησης. Επιπλέον, η ΕΤΕπ προωθεί πιο διαφανείς διαδικασίες μεριμνώντας ώστε τα πλεονεκτήματα των χρηματοδοτήσεών της να μεταφέρονται αποτελεσματικότερα στους τελικούς αποδέκτες. Κάθε δάνειο που θα χορηγείται από τα κεφάλαια που παρέχονται από την ΕΤΕπ στην Piraeus Bank Romania θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που έχει καθορίσει η ΕΤΕπ.

Τα επιλέξιμα για χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια πρέπει να υλοποιούνται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις (με λιγότερους από 250 εργαζομένους) και από δήμους. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜΜΕ σε μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις, η ΕΤΕπ συνεργάζεται με τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία, όπως η Piraeus Bank Romania, γνωρίζουν καλά την τοπική αγορά και διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο για την παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και δραστήριους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με ιδιαίτερα υψηλή τεχνογνωσία στους τομείς της λιανικής τραπεζικής, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των χρηματοδοτικών μισθώσεων και της επενδυτικής τραπεζικής. Συνδυάζοντας επιχειρηματική ανάπτυξη και κοινωνική ευθύνη, ο Όμιλος προάγει συστηματικά τις σχέσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, και δίνει έμφαση στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς έχει διεθνή παρουσία, η οποία εστιάζεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, παράλληλα με παρουσία στα χρηματοοικονομικά κέντρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2009, είχε σύνολο του ενεργητικού 52,3 δισ. ευρώ και διέθετε δίκτυο 900 καταστημάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης