Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Στις 29 Απριλίου η επίσημη πρώτη της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020

tags :
Στις 29 Απριλίου η επίσημη πρώτη της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020
Μία κορυφαία στιγμή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα, σηματοδοτείται με την έναρξη της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020».
Το Qualitynet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων επιχειρηματικών φορέων, και σε συνεργασία με διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, πραγματοποιεί την Τρίτη 29 Απριλίου, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την επίσημη παρουσίαση της Πρωτοβουλίας.
Ιδρυτικοί φορείς είναι ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του World Business Council for Sustainable Development και του German Sustainability Council, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δέσμευση κορυφαίων επιχειρήσεων στο κοινό όραμα για μια Βιώσιμη Οικονομία και Κοινωνία στη χώρα μας. Κυρίαρχη πλατφόρμα είναι η ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου διαλόγου όλων των εμπλεκομένων στα ζητήματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο οποίος θα οδηγήσει όχι μόνο στην ανάδειξη οραμάτων και ιδεών, αλλά κυρίως στο σχεδιασμό και την υλοποίηση  προγραμμάτων, κατάλληλων επιχειρησιακών δράσεων και μεθοδολογιών. Σημαντικός άξονας είναι η συνυπογραφή της «Χάρτας για μια Βιώσιμη Ελλάδα» από τους ιδρυτικούς και συνεργαζόμενους φορείς μαζί με τις επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν η δομή, οι στόχοι και τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία και οι ομιλίες των κκ. Dr. Guenther Bachmann, Γενικός Γραμματέας του German Council for Sustainable Development (RNE) και Mr. Peter Bakker, Πρόεδρος του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Στο δεύτερο μέρος, σε ειδικό πάνελ, θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίξουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης σε πνεύμα κοινωνικής συναίνεσης και συνέργειας.
Η εκδήλωση θα λήξει πανηγυρικά με την υπογραφή της «Χάρτας για μια Βιώσιμη Ελλάδα» από τους συμμετέχοντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης