Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Citi Ελλάδος: Ο Αιμίλιος Κυριάκου νέος διευθύνων σύμβουλος

tags :
Citi Ελλάδος: Ο Αιμίλιος Κυριάκου νέος διευθύνων σύμβουλος
Ο κ. Κυριάκου θα αντικαταστήσει τον κ. Grant Carson, ο οποίος θα μετακινηθεί σε άλλη υψηλόβαθμη θέση εντός της Citi
Η Citi βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κος Αιμίλιος Κυριάκου αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου (Citi Country Officer) για την Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2014.
Παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Κυριάκου παραμένει Επικεφαλής του Corporate Banking για την Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή εκφράζει τη στρατηγική της τράπεζας να ενισχύσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στις ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τη ναυτιλία, το private banking και το δημόσιο τομέα.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κ. Κυριάκου θα ηγηθεί με επιτυχία της Citi Ελλάδος, καλλιεργώντας στέρεες σχέσεις με τους πελάτες και αναζητώντας νέους και καινοτόμους τρόπους που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας», δηλώνει ο κ. Zdenek Turek, Cluster Head της Citi για τη Δυτική Ευρώπη.
Ο κ. Κυριάκου, έμπειρος Έλληνας τραπεζίτης, αποτελεί σημαντική προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου και έχει χτίσει ισχυρή φήμη κατά τη διάρκεια της 24ετούς θητείας του στη Citi. Εκτός από τον πιο πρόσφατο ρόλο του ως επικεφαλής του Corporate Banking για τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τις χώρες της Βαλτικής, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, έχει διατελέσει Head of Greek Corporates and Financial Institutions and Head of Corporate Banking, συμπεριλαμβανομένου και του Shipping, αλλά και Head of the Greek Market Managed, μεταξύ άλλων διευθυντικών θέσεων. Έχει διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Citileasing και μέλος του διοικητικού συμβουλίου τις Diners Club Greece. Ο κ. Κυριάκου κατέχει πτυχίο Bachelor of Arts με άριστα στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Denison και MBA στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Τα τελευταία 50 χρόνια η Citi Ελλάδος έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και πρόοδο της τραπεζικής αγοράς στη χώρα με την εισαγωγή πρωτοπόρων χρηματοδοτικών λύσεων και σχημάτων συντελώντας καθοριστικά στην ανάπτυξη των ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και την επιτυχία του Οργανισμού μας παγκοσμίως. Η Ελλάδα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί μια κύρια αγορά για τη Citi. Θα ήθελα, λοιπόν, να επαναλάβω τη δέσμευσή μας στην ελληνική αγορά και να υπογραμμίσω τη στήριξη στους πελάτες μας και στις δραστηριότητές τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό», ανέφερε σχετικά ο κ. Κυριάκου, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος.
Ο κ. Κυριάκου θα αντικαταστήσει τον κ. Grant Carson, ο οποίος θα μετακινηθεί σε άλλη υψηλόβαθμη θέση εντός της Citi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης