Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Χορηγός η τράπεζα Κύπρου για το περιβάλλον

tags :
Χορηγός η τράπεζα Κύπρου για το περιβάλλον
H Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, ήταν χορηγός στο διήμερο ενημέρωσης για το περιβάλλον με θέμα«Κλίμα & Πόλη: με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη», που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στις 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.




Στο διήμερο, που ήταν ανοιχτό στο ευρύ κοινό, εκπρόσωποι της πολιτείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη διεθνών ΜΚΟ, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλυτές και δημοσιογράφοι ανέπτυξαν με εύληπτο τρόπο θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και το κλίμα. Η  εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού διοργανώθηκε εν όψει της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, όπου οι ηγέτες του κόσμου θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για τον περιορισμό των ρύπων, σε μία παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υφυπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, κ. Σταύρος Δήμας, ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Hakan Malmqvist, ο Πρόεδρος ΔΣ του Δικτύoυ Μεσόγειος SOS, κ. Ευάγγελος Κουκιάσας και ο Ανώτερος Διευθυντής ΜΜΕ & Ιδιωτών της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αθανασίου.

Παράλληλα με το συνεδριακό μέρος του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις πάνελ, όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να θέσει στους ειδικούς τα ερωτήματά του, παρουσιάσεις από Δήμους ξένων πόλεων που έχουν υιοθετήσει πρωτοποριακές οικολογικές πρακτικές καθώς και δραστηριότητες για παιδιά (εργαστήρια ζωγραφικής, θεατρικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια, θέατρο σκιών). Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη δημιουργία του μεγαλύτερου πανό που θα σταλεί από την Ελλάδα στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, όπου παιδιά και ενήλικες αποτύπωσαν τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Ο Ανώτερος Διευθυντής ΜΜΕ & Ιδιωτών της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Στην Τράπεζα Κύπρου αισθανόμαστε απόλυτα το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πιστεύουμε ότι οφείλουμε να συμβάλουμε σε αυτήν, τόσο με την υποστήριξη της πράσινης επιχειρηματικότητας και την καθημερινή μας λειτουργία όσο και μέσα από ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού όπως η σημερινή».

Το διήμερο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του UNEP MAP (Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον /Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης) και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης