Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

ΣΒΒΕ: Η διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου Green Your Mind!

tags :
ΣΒΒΕ: Η διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου Green Your Mind!
Το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Green Your Mind! Aqua & Terra που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 & Πέμπτη 27 Νοεμβρίου
Καθώς όλο και εντονότερα πλέον το ζήτημα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και περιορισμού των περιβαλλοντικών κινδύνων αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντα της λειτουργίας –αλλά και ανταγωνιστικότητας- των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, η υποστήριξή τους στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται κρίνεται επιτακτική.
Καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση των επιχειρήσεων από τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στη δημιουργία νοοτροπίας η οποία προλαμβάνει και περιορίζει τους κινδύνους που προκύπτουν από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος - ειδικά του εδάφους και των υδάτων, διαδραματίζουν οι φορείς που διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Green Your Mind! Aqua & Terra που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 & Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος) θα εστιάσει στην εφαρμογή ενός συνεκτικού πλαισίου για την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή στρατηγικών τοπικού χαρακτήρα, για την πρόληψη και τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων,.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να εισφέρει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη μετάβαση αυτή μέσω: (α) της διαμόρφωσης προτάσεων βελτίωσης ή / και τροποποίησης υφισταμένων πρακτικών και πολιτικών που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που ανήκουν στον αγροδιατροφικό τομέα, (β) της δημόσιας πανευρωπαϊκής συζήτησης για τη συμβολή δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα, και (γ) του προβληματισμού και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, με βάση τα νέα δεδομένα και τις διεθνείς εξελίξεις, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το Συνέδριο διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network Hellas, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, και φορέας υποδοχής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Συνέδριο υποστηρίζει η Έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το Συνέδριο Green Your Mind! Aqua & Terra θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου GuardEn*. Το έργο GuardEn βασίζεται και ενσωματώνει σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζονται σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις, εστιάζοντας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη συνεργασιών (τυπικών και άτυπων), και στην «ανάπτυξη δυναμικού» σε τοπικό επίπεδο σε σχέση με το σχεδιασμό και την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών προστασίας του περιβάλλοντος. Στο έργο συμμετέχουν 15 φορείς από 8 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.guarden.eu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης