Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Πρωτοβουλία του ομίλου Υγεία για την περίθαλψη των Σύρων μεταναστών που διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα

tags :
Πρωτοβουλία του ομίλου Υγεία για την περίθαλψη των Σύρων μεταναστών που διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα
Πρωτοβουλία για την περίθαλψη των Σύρων μεταναστών από τον όμιλο Υγεία
Πρωτοβουλία για την περίθαλψη των Σύρων μεταναστών που βρίσκονται στο Σύνταγμα, ανέλαβε ο όμιλος Υγεία.
Μικρά παιδιά, υποβασταζόμενες γυναίκες και άνδρες δέχονται τη βοήθεια των 20 γιατρών που έστειλε η διοίκηση του «Υγεία», ενώ όσοι το χρειάζονται, μπορούν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία του ομίλου.
Ο Ιμπραήμ Ταράουνε από την Ιορδανία, γιατρός του νοσοκομείου Υγεία, εκτελεί χρέη διερμηνέα και διευκολύνει το έργο των συναδέλφων του.
«Κρυώνουν, πεινούν, είναι ταλαιπωρημένοι από την απεργία πείνας, έρχονται από πόλεμο. Έχουν ανάγκη τη βοήθεια των γιατρών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Βρισκόμαστε εδώ περίπου τριακόσιοι άνθρωποι, ηλικίας από 6 μηνών έως 65 ετών. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» τονίζει ο σύρος απεργός πείνας Μπασέν.
«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι η μόνη λύση που έχουν, είναι να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να φύγουν νομίμως από τη χώρα» δηλώνει ο Άγγελος Συρίγος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών για τον πληθυσμό και την κοινωνική συνοχή.
«Επιμένουμε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι η μόνη λύση για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλα τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος που είναι πρόσφυγας είναι να υποβάλουν αίτηση για άσυλο, η οποία θα εγκριθεί αμέσως γιατί είναι σύροι πρόσφυγες. Οι ίδιοι δεν θέλουν να το κάνουν γιατί αν υποβάλουν εδώ αίτηση για άσυλο, δεν θα μπορούν να υποβάλλουν σε άλλες χώρες και είναι προφανές ότι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα» προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης