Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

H TNT Airways αντικαθιστά όλα τα έντυπα έγγραφα πτήσης με iPads

tags :
H TNT Airways αντικαθιστά όλα τα έντυπα έγγραφα πτήσης με iPads
Η ΤΝΤ θα απομακρύνει τα έντυπα έγγραφα από τα αεροσκάφη και τις πτήσεις της από το τέλος του 2014
Η TNT Airways, θυγατρική αεροπορική εταιρεία της ΤΝΤ θα αφαιρέσει όλα τα έντυπα έγγραφα πτήσης στο πιλοτήριο, στον παγκόσμιο στόλο των 50 αεροσκαφών που διαθέτει, σε συνέχεια της έγκρισης που έλαβε από τη Βελγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη χρήση iPad Air tablets ως ηλεκτρονικές τσάντες πτήσης.
Κάθε iPad θα αντικαταστήσει τα 50 κιλά έντυπων βιβλίων και εγχειριδίων που μεταφέρονται από τα πληρώματα σε κάθε πτήση.
Επίσης, η μη χρήση χαρτιού θα απλουστεύσει την επικαιροποίηση των εγγράφων πτήσης, δεδομένου ότι η διαχείριση των ενημερώσεων θα πραγματοποιείται κεντρικά και σε ηλεκτρονική μορφή, ανεξαρτήτως της θέσης των πληρωμάτων.
Όλοι οι συνολικά 274 πιλότοι της TNT Airways έχουν λάβει ένα iPad. Τα πιλοτήρια των αεροσκαφών έχουν τροποποιηθεί, προκειμένου να εφαρμοστούν οι συσκευές και να επιτραπεί η χρήση τους σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης και της προσγείωσης.
Η σχετική έγκριση χορηγήθηκε μετά από μια εξάμηνη επιτυχημένη περίοδο δοκιμών. Η Βελγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διερεύνησε κατά πόσο πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι ασφαλείας.
Το λογισμικό MDM (Mobile Device Management), προσφέρει στην TNT τη δυνατότητα διαχείρισης εξ αποστάσεως και τον έλεγχο των συσκευών tablets, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή συμμόρφωση με τις πολιτικές της εταιρείας αναφορικά με την ασφάλεια, το περιεχόμενο και τα δεδομένα.
Η ΤΝΤ θα απομακρύνει τα έντυπα έγγραφα από τα αεροσκάφη και τις πτήσεις της από το τέλος του 2014.
Αρχής γενομένης την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πιλότοι της TNT θα βασίζονται αποκλειστικά στα iPads, για την πρόσβασή τους σε πληροφορίες, όπως εγχειρίδια λειτουργίας, χάρτες και διαγράμματα πλοήγησης.
«Η TNT Airways είναι μία από τις πρώτες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη η οποία λαμβάνει άδεια για τη λειτουργία πιλοτηρίου χωρίς τη χρήση χαρτιού. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει τη δέσμευση της TNT στην καινοτομία και την ασφάλεια», δήλωσε σχετικά ο κ. Martin Sodergard, Managing Director Network Operations της TNT.
Παράλληλα  η TNT εγκαινιάζει μία νέα σύνδεση μεταξύ της Βενετίας και του αεροπορικού κόμβου της Λιέγης στο Βέλγιο, με αεροσκάφος τύπου B737-400 και συχνότητα 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως.
Η προσθήκη της Βενετίας στο διεθνές εναέριο δίκτυο της TNT θα ωφελήσει τους εξαγωγείς και τους εισαγωγείς, οι οποίοι έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη βορειοανατολική Ιταλία και οι οποίοι χρειάζονται εγγυημένη παράδοση την επόμενη μέρα, ευελιξία και παραλαβή αργά μέσα στην ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης