Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η κοινωνική προσφορά της Alpha Bank το 2014

tags :
Η κοινωνική προσφορά της Alpha Bank το 2014
Καθόλη τη διάρκεια του έτους, η Alpha Bank, ενίσχυσε οικονομικά Ιδρύματα, Συλλόγους και Φορείς, οι οποίοι στηρίζουν άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη
Με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης, η Alpha Bank συνέχισε καθόλη τη διάρκεια του 2014 την προσφορά σημαντικού κοινωνικού έργου.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν από την Τράπεζα και με τη συμμετοχή Εθελοντών από το Προσωπικό της, ενέργειες ως κατωτέρω:
- Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς με σκοπό τη συλλογή τροφίμων που προσέφερε η Τράπεζα και οι Εργαζόμενοι, ανάλογα με τη δυνατότητα και την επιθυμία τους, για την ενίσχυση 27 κοινωνικών φορέων, σε όλη την Ελλάδα.
Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό “Μπορούμε” (http://www.boroume.gr/).
Χάρη στην αθρόα συμμετοχή των Εργαζομένων της Τραπέζης, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.085 χαρτοκιβώτια με τρόφιμα που αντιστοιχούν σε 115.664 μερίδες φαγητού.
Σημειώνεται ότι επιπλέον των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν, η Τράπεζα προσέφερε 560 κιλά ελαιόλαδο σε όλους τους φορείς.
- Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού του Ομίλου Alpha Bank κατά την οποία πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και εθελοντικές εργασίες στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα και στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Την 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο των δράσεων της Τραπέζης για την υποστήριξη των παιδιών που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν χάρη στην αθρόα συμμετοχή των Εργαζομένων της Τραπέζης, συνολικά 360 χαρτοκιβώτια με σχολικά είδη και αθλητική ένδυση, αριθμός ικανός να καλύψει τις ανάγκες μίας σχολικής χρονιάς.
Σημειώνεται ότι η Τράπεζα προσέφερε επιπλέον αθλητικές φόρμες οι οποίες προσφέρθηκαν στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης.
- Με συνέπεια συνεχίσθηκε και το πρόγραμμα “Χέρι Βοηθείας” στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται τρόφιμα σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο 2014 , παρεδόθησαν ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, αλεύρι, λάδι, αποξηραμένα φρούτα, χαλβάς, μπισκότα, ελιές, μαρμελάδα και μέλι , σε ενορίες των Μητροπόλεων Φλωρίνης, Εδέσσης, Άρτης, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Καρδίτσης και Τρικάλων.
Επιπλέον αυτών εστάλησαν τρόφιμα και στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Περάματος, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, στον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, στον Πανελλήνιο Σύλλογο για άτομα με εγκεφαλική παράλυση και Σύνδρομο Down , στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού –Χολαργού.
Από το 2012 έως σήμερα έχουν παραδοθεί συνολικά 11.500 τροχήλατα σακίδια.
- Η Alpha Bank, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιεί επί σειρά ετών, προέβη στη δημιουργία, την οργάνωση και το συντονισμό του κοινωνικού προγράμματος “Δωρεά ιατροφαρμακευτικού και λοιπού εξοπλισμού στα νησιά της Άγονης Γραμμής”, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”.
Το εν λόγω υλικό παραδόθηκε στα ιατρεία των νησιών της Τήλου, των Λειψών, της Νισύρου και της Κάσου, παρουσία εκπροσώπων της Τραπέζης και τοπικών φορέων.
Η εν λόγω δράση συνδυάσθηκε και με την προσφορά βιβλίων, τα οποία απέστειλε η Τράπεζα για τoν εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των Νηπιαγωγείων των νησιών
αυτών.
Καθόλη τη διάρκεια του έτους, η Alpha Bank, με επίγνωση της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, ενίσχυσε οικονομικά Ιδρύματα, Συλλόγους και Φορείς, οι οποίοι στηρίζουν άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη.
Με συνέπεια και προγραμματισμό διέθεσε μέρος του προϋπολογισμού της, ως κοινωνική προσφορά, ενώ συνεχίζει να επενδύει, στους τομείς της εκπαιδεύσεως, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της υγείας.
Επιπλέον των οικονομικών ενισχύσεων, η Τράπεζα απέστειλε 3.914 βιβλία και 130 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε σχολεία και άλλα ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Τράπεζα προέβη στην ενίσχυση των ιδρυμάτων ως κατωτέρω:
- ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
- ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ
- ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ
- Η ΛΑΜΨΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
- Η ΠΙΣΤΗ
- ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
- ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
- ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
- ΦΛΟΓΑ (ΑΤΤΙΚΗ- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
- ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης