Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ανοίγει τις πύλες της η 17η Διεθνής έκθεση KEM FRANCHISE

Ανοίγει τις πύλες της η 17η Διεθνής έκθεση KEM FRANCHISE
Από 27/2-2/3 στο MΕC Παιανίας - Δωρεάν σεμινάρια επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της έκθεσης
Την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες στον χώρο του franchise και τις προϋποθέσεις ένταξης στο δίκτυο μιας επώνυμης αλυσίδας, δίνει η διεθνής έκθεση KEM FRANCHISE η οποία διοργανώνεται από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.
Γνωστές αλυσίδες από όλους τους κλάδους θα υποδεχθούν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν ιδέες προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς και του σύγχρονου «επιχειρείν».

Οι κλάδοι που έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις του επιχειρηματικού κοινού
Όπως προκύπτει από έρευνα που θα δημοσιευθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης KEM Franchise, τρεις στους δέκα επιχειρηματίες αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στον κλάδο της εστίασης και τρεις στους τέσσερις σχεδιάζουν να επενδύσουν έως 100.000 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο.
Η μικρή εστίαση και ο καφές προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω του σχετικά μικρού αρχικού κεφαλαίου που απαιτείται και τις λιτές και ευέλικτες δομές ενώ υπάρχουν υψηλά περιθώρια μεικτού κέρδους. Οι φούρνοι με διευρυμένη γκάμα προϊόντων αντικαθιστούν τα κλασικά «τυροπιτάδικα» και τα ζαχαροπλαστεία ενώ τα ταχυφαγεία αποτελούν μία ακόμη μορφή επένδυσης που ακολουθούν τις καταναλωτικές τάσεις.
Μία νέα τάση αποτελούν και τα ροφήματα ποιότητας κατά το πρότυπο του εξωτερικού με ελληνικές πινελιές και σύγχρονη διακόσμηση χώρων ενώ σταθερά κινείται και ο κλάδος της ένδυσης/υπόδησης και της ομορφιάς με λύσεις value for money για το καταναλωτικό κοινό.

Το ελληνικό franchise με ποσά και αριθμούς
Σύμφωνα με τον διοργανωτή της έκθεσης, κ. Μαξ Κωνσταντινίδη, «Το franchising είναι συνώνυμο της επώνυμης, ευέλικτης επιχειρηματικότητας που προτάσσει ανταγωνιστικές προσεγγίσεις και εγγυημένα οφέλη για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα ή στο παγκόσμιο περιβάλλον. Στην προηγούμενη διοργάνωση της έκθεσης σημειώθηκε αύξηση 50% των επισκεπτών ενώ κατά τις τελευταίες διοργανώσεις υπογράφτηκαν μόνο από τους εκθέτες που συμμετείχαν στην έκθεση πάνω από 400 συμβάσεις συνολικού ύψους αρχικής επένδυσης 55.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι στην περίοδο της κρίσης το franchise αποτελεί τη λύση για όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση».
Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν με δωρεάν σεμινάρια από τους ειδικούς του franchise για τις τάσεις της αγοράς και το έξυπνο «επιχειρείν» ενώ θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μετάβασης στο εκθεσιακό κέντρο με πούλμαν που θα αναχωρούν κάθε μισή ώρα από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Περισσότερες πληροφορίες: ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ KEM FRANCHISE, 27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2015, εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ, website: www.kemexpo.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης