Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Το Ιατρικό Αθηνών χορηγός στα συνέδρια του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών

Το Ιατρικό Αθηνών χορηγός στα συνέδρια του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών
Περισσότεροι από 2000 φοιτητές ιατρικής και νέοι επιστήμονες που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική και τις νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση του τραύματος και των επειγόντων χειρουργικών περιστατικών
Ισχυρό «παρών» στα συνέδρια «Cutting Edge Trauma and Emergency Surgery – Tricks, Tips, Techniques» καθώς και το 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος & 9ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, έδωσε ως χορηγός ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.
Τα συνέδρια παρακολούθησαν περισσότεροι από 2000 φοιτητές ιατρικής και νέοι επιστήμονες που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική και τις νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση του τραύματος και των επειγόντων χειρουργικών περιστατικών, μέσα από τις παρουσιάσεις καταξιωμένων καθηγητών χειρουργικής από όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών δύο επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής που αφορούσαν σε μία περίπτωση διαφραγματοκοίλης και παλλινδρόμησης και σε μία περίπτωση μάζας στο παχύ έντερο.
Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών ήταν και ο δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής του Ohio State University, Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
«Η ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται κυρίως για προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, το παχύ και το λεπτό έντερο και άλλα όργανα. Διευκολύνει το χειρουργό με την τρισδιάστατη εικόνα και τη μεγάλη μεγέθυνση, ενώ όλες οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται αναίμακτα και με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, μειώνοντας σημαντικά την παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο.
Τα τελευταία χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορέσαμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε νέους επιστήμονες», δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης