Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Siemens: Εγκαινιάστηκε το Gwynt y Mοr, το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

tags :
Siemens: Εγκαινιάστηκε το Gwynt y Mοr, το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο
Η Siemens παρέχει 160 ανεμογεννήτριες, υποσταθμούς και υπηρεσίες - Πράσινη ενέργεια για περίπου 400.000 νοικοκυριά
Το αιολικό πάρκο Gwynt y Môr, το οποίο βρίσκεται οκτώ μίλια ανοιχτά του Liverpool Bay, εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Carwyn Jones, Πρώτο Υπουργό της Ουαλίας.
Με εγκατεστημένη ισχύ 576 megawatt (MW), το Gwynt y Môr είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.
Συνολικά, 160 ανεμογεννήτριες θα παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν 400.000 νοικοκυριά με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε ετήσια βάση. Τα εγκαίνια του αιολικού πάρκου Gwynt y Môr, μιας επένδυσης άνω των £2 δισ., αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την RWE (που συμμετέχει με 60 τοις εκατό στο έργο) και τους συνεργάτες της, Stadtwerke München (30 τοις εκατό) και Siemens (10 τοις εκατό).
Ο Carwyn Jones, Πρώτος Υπουργός της Ουαλίας, δήλωσε: «Το Gwynt y Môr είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και θα συνεχίσει να προσφέρει αρκετά οφέλη στην περιοχή της Βόρειας Ουαλίας. Οι τοπικές εταιρείες ήδη επωφελήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, ενώ η εγκατάσταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και ευκαιρίες για τα επόμενα χρόνια. Με τους νέους ανθρώπους που εκπαιδεύονται στον τομέα των ανεμογεννητριών μέσω του προγράμματος μαθητείας των κολεγίων Grwp Llandrillo Menai, αλλά και με τα μαθήματα που προσφέρονται μέσω του Κέντρου Ενέργειας του κολεγίου στο Llangefni, η Βόρεια Ουαλία είναι η κατάλληλη περιοχή για όποιον ψάχνει εργατικό δυναμικό με ειδίκευση στον κλάδο της ενέργειας».
Ο Peter Terium, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE AG, ηγήθηκε των εορτασμών για τα εγκαίνια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη βάση του Κέντρου Λειτουργιών και Συντήρησης του Gwynt y Môr, η οποία χτίστηκε πρόσφατα στο Λιμάνι του Mostyn.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Peter Terium δήλωσε: «Με τον εορτασμό των εγκαινίων, αισθανόμαστε σίγουροι ότι «παίζουμε» πλέον στο «Champions League» των υπεράκτιων αιολικών πάρκων! Χάρη στο αιολικό μας πάρκο Nordsee Ost στη Γερμανία – το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις πριν 3 εβδομάδες – και τώρα με το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Gwynt y Môr, θα είμαστε ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στην Ευρωπαϊκή αγορά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Η εξάπλωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μια από τις κύριες περιοχές ανάπτυξης για εμάς. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε ότι θα επενδύσουμε πάνω από €1 δισ. έως το 2017 στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την αιολική ενέργεια να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της επένδυσης».
Από την πλευρά του, ο Hans Bünting, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Innogy, συμπλήρωσε: «Στο τέλος του έτους, το 40 τοις εκατό της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα προέρχεται από υπεράκτια αιολικά πάρκα. Λόγω αυτής της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων στην υπεράκτια αιολική παραγωγή, τα λειτουργικά μας αποτελέσματα θα εμφανίσουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης».
Ο Δρ. Florian Bieberbach, Διευθύνων Σύμβουλος της Stadtwerke München (SWM), σχολίασε: «Το Gwynt y Môr είναι το δεύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο οποίο συμμετέχουμε και ολοκληρώνεται με επιτυχία. Η τεχνολογία για την αξιοποίηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας είναι ακόμη πολύ νέα και γι’ αυτό εμπεριέχει και κάποιους αστάθμητους παράγοντες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την κατασκευή του Gwynt y Môr. Πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας, την RWE και τη Siemens, και φυσικά όλους όσους είχαν ρόλο στην υλοποίηση του πάρκου. Το Gwynt y Môr είναι ένας ακόμη σημαντικός θεμέλιος λίθος για την Εκστρατεία μας για την Επέκταση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:μέχρι το 2025, θέλουμε να παράγουμε αρκετή πράσινη ενέργεια, ώστε να καλύπτεται όλη η κατανάλωση του Μονάχου. Έτσι, το Μόναχο θα γίνει παγκοσμίως η πρώτη πόλη με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου που θα έχει πετύχει αυτό το στόχο!».
«Η Siemens έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αιολικό πάρκο Gwynt y Môr παρέχοντας ανεμογεννήτριες και υποσταθμούς, αλλά και προσφέροντας χρηματοδότηση και μια δωδεκαετή σύμβαση υπηρεσιών και εγγύησης», δήλωσε ο Michael Hannibal, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας της Διεύθυνσης Αιολικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων της Siemens. «Το έργο αυτό ήταν μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Το Gwynt y Môr θα προσφέρει οφέλη στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της πράσινης ενέργειας και ανάπτυξη, ενώ θα προσφέρει ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια χαμηλών ρύπων σε περίπου 400.000 νοικοκυριά στην Ουαλία», συμπλήρωσε.
Εντυπωσιακές διαστάσεις
Το αιολικό πάρκο καλύπτει μια έκταση περίπου 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι 160 ανεμογεννήτριες της Siemens, με ισχύ 3,6 MW η καθεμία, και οι 160 ατσάλινοι πύργοι, κάποιοι εκ των οποίων ζυγίζουν έως και 700 τόνους, εγκαταστάθηκαν με σκάφη, σε βάθη υδάτων που έφταναν έως και τα 28 μέτρα. Κάθε ανεμογεννήτρια εκτείνεται σε ύψος 150 μέτρων πάνω από το μέσο επίπεδο της επιφάνειας θαλάσσης. Επίσης, η RWE και οι υπεργολάβοι της εγκατέστησαν δυο μεγάλους υπεράκτιους υποσταθμούς, βάρους 1.300 τόνων ο καθένας, και 134 χιλιόμετρα καλωδίων στην ακτή.
Το Gwynt y Môr έχει δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για την οικονομία της Ουαλίας, με οφέλη άνω των £90 εκατ. για τις Ουαλικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο στάδιο της κατασκευής, και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Διεύθυνση Αιολικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων της Siemens είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.siemens.com/wind.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης