Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Την Παρασκευή (27/11) το 31ο Πανελλαδικό Συνέδριο ΟΤΟΕ

tags :
Την Παρασκευή (27/11) το 31ο Πανελλαδικό Συνέδριο ΟΤΟΕ
Με νέα αφετηρία των αγώνων του κλάδου τα 60 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της ΟΤΟΕ
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 θα ξεκινήσει το 31ο Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΟΤΟΕ (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), στις 10 το πρωί, το οποίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Κυριακή 29/11 με τις αποφάσεις που αφορούν στον Απολογισμό της τριετίας, που πέρασε, στον Προγραμματισμό Δράσης της νέας περιόδου και στην εκλογή της νέας ηγεσίας του κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων (επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του Συνεδρίου).
Το 31ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ πραγματοποιείται στη δυσκολότερη περίοδο για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία, μετά την Μεταπολίτευση και οι εργασίες του, που αφορούν στο διάλογο που θα αναπτυχθεί, καθώς και οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την πορεία του κλάδου την επόμενη τριετία, θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η ΟΤΟΕ θα παρουσιάσει τον Απολογισμό Δράσης της προηγούμενης περιόδου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την αποτελεσματική υπεράσπιση της απασχόλησης στον κλάδο και των θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και την υπογραφή της Κλαδικής Σ.Σ.Ε. στις πρωτόγνωρες συνθήκες των μνημονιακών επιθέσεων που εκδηλώθηκαν ενάντια σε κατακτήσεις και σε κατοχυρωμένους θεσμούς δεκαετιών.

 Σε μια περίοδο που κυριαρχεί γενικευμένα ο Φόβος και η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, αλλά και η απογοήτευση από ένα πολιτικό σύστημα που αποδείχθηκα ανίκανο να δώσει λύσεις
 Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση της χώρας στο όνομα του «αριστερού» πολιτικού προσήμου εμφανίζει ως λύση το τρίτο χειρότερο μνημόνιο που «έδεσε» στο άρμα της εξάρτησης από τους δανειστές ολόκληρη τη χώρα και το λαό μας
 Σε μια περίοδο που η διαδικασία της αναγκαίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με τους όρους που έθεσε η Κυβέρνηση και τον τρόπο που έγινε, εξελίχθηκε σε μείζον σκάνδαλο με το ξεπούλημα των τραπεζών στους ξένους που τις αγόρασαν ουσιαστικά σε εξευτελιστικές τιμές.


 Σε μια περίοδο που οι μετοχές των Ασφαλιστικών ταμείων και των παλαιών μετόχων των τραπεζών, αλλά και του ελληνικού δημοσίου, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το χρέος της χώρας που πληρώνει ο ελληνικός λαός) εξαϋλώθηκαν για να επιτευχθεί ο πλήρης αφελληνισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατ’ επέκταση ο απόλυτος έλεγχος της οικονομίας και της χώρας.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ενότητα, συσπείρωση και αντίσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, των κοινωνικών δυνάμεων των εργαζομένων, των ανέργων και όλων εκείνων που πλήττονται από τις μνημονιακές επιθέσεις , χωρίς ταμπέλες και μικροκομματικές μεμψιμοιρίες, με στόχο την αγωνιστική απάντηση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η ΟΤΟΕ μέσα από το 31ο Συνέδριό της θα δώσει το στίγμα της αντίστασης, της διεκδίκησης και της συνέχειας του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων.
Η νέα Διοίκηση της ΟΤΟΕ με σχέδιο και στρατηγική θα δώσει όλες της τις δυνάμεις μαζί με άλλους κλάδους που πλήττονται, αλλά και την ελληνική κοινωνία, στην προσπάθεια απόκρουσης των επιθέσεων, υπεράσπισης των κατακτήσεων και διεκδίκησης ικανοποιητικών και δίκαιων λύσεων για τους εργαζόμενους και τη κοινωνία.
Η ιστορική διαδρομή του κλάδου μας, επιβάλει σε όλους μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να χαράξουμε αποφασιστικά το δικό μας μέλλον.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης