Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

PET/CΤ: Πολύτιμη μέθοδος διάγνωσης σε ασθενείς με καρκίνο

tags :
PET/CΤ: Πολύτιμη μέθοδος διάγνωσης σε ασθενείς με καρκίνο
Η PET/CT υπερέχει στη διάγνωση και το χειρισμό των ασθενών με καρκίνο, καθώς αναδεικνύει τη βιολογία των καρκινικών κυττάρων
Η μέθοδος PET/CT, είναι μια πρωτοποριακή απεικονιστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής, που εξασφαλίζει σημαντικές πληροφορίες για τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων.
Ο συνδυασμός της με Αξονική Τομογραφία (CT) σε ένα μηχάνημα, παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής εικόνων που αποκαλύπτουν την ενεργό παθολογία και την ανατομική θέση, με εκπληκτική ακρίβεια και λεπτομέρεια.
Η PET/CT υπερέχει στη διάγνωση και το χειρισμό των ασθενών με καρκίνο, καθώς αναδεικνύει τη βιολογία των καρκινικών κυττάρων (μεταβολισμός γλυκόζης, πολλαπλασιασμός κυττάρων, υποξία, αγγειογέννεση).
Η PET/CT αποτελεί ένα χρήσιμο και συχνά απαραίτητο εργαλείο απεικόνισης, με ταχέως πολλαπλασιαζόμενες κλινικές εφαρμογές κυρίως στην ογκολογία, αλλά και στη νευρολογία και την καρδιολογία.

Οι κύριες εφαρμογές είναι:
• Ακριβέστερη διερεύνηση ογκολογικών και αιματολογικών παθήσεων (καρκίνος πνευμόνων, παχέος εντέρου, GIST, οισοφάγου, κεφαλής – τραχήλου, μελάνωμα, καρκίνος θυρεοειδούς, γυναικολογικός καρκίνος, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας λεμφώματα)
• Σχεδιασμός πλάνων ακτινοθεραπείας
Σε ειδικές περιπτώσεις εφαρμόζεται: στη διερεύνηση παθήσεων εγκεφάλου (όγκοι, επιληπτικές εστίες και νευρο-ψυχιατρικές διαταραχές) και στην εκτίμηση μυοκαρδίου σε στεφανιαίους ασθενείς.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:
1. Μεγαλύτερη διαγνωστική ασφάλεια λόγω της συνδυασμένης απεικόνισης (PET/CT)
2. Ταχύτερος χειρισμός των ογκολογικών ασθενών
3. Απαράμιλλες απεικονιστικές και διαγνωστικές δυνατότητες με μια μόνο εξέταση
4. Εξασφάλιση διαγνωστικών πληροφοριών που δίνουν τη δυνατότητα καλύτερου σχεδιασμού πλάνων ακτινοθεραπείας για ακριβέστερη και στοχευμένη θεραπεία.

Το Τμήμα PET/CT του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο που λειτούργησε στην Ελλάδα το 2004, και είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2008. Το τμήμα, έχει άμεση συνεργασία με το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας για τον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας, ώστε ο ασθενής να έχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη ανεπιθύμητη ακτινική επιβάρυνση των υγιών ιστών.
Διαβάστε περισσότερα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης