Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Δύο επιτύχεις εκδηλώσεις σφραγίζουν τη συμμέτοχη του ΕΒΕΠ στις «Ήμερες Θάλασσας 2016»

tags :
Δύο επιτύχεις εκδηλώσεις σφραγίζουν τη συμμέτοχη του ΕΒΕΠ στις «Ήμερες Θάλασσας 2016»
Όπως και πέρυσι, το Ε.Β.Ε.Π. συμμετείχε ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή με μία σειρά δράσεων
Ο εορτασμός για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», ένα πανόραμα εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκε 17-29 Μαΐου 2016, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη, με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Με την ευκαιρία αυτή, το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. συγχαίρει όλη την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα, τους εθελοντές και εργαζόμενους, τους φορείς της Πόλης και κυρίως το Δήμο Πειραιά για την άψογη διεξαγωγή των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων, ξεναγήσεων, πάρτι, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων κ.ά., τα οποία κατά γενική ομολογία, χάρηκαν όλοι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες του Πειραιά και οι τουρίστες.
Όπως και πέρυσι, το Ε.Β.Ε.Π. συμμετείχε ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή με μία σειρά δράσεων: στις 18 Μαΐου 2016, διοργάνωσε Ημερίδα, με θέμα τον «Παροπλισμό Πλοίων», η οποία σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη, που προκύπτουν στην εθνική και τοπική οικονομία από τον παροπλισμό πλοίων στα ελληνικά αγκυροβόλια.
Επίσης, προκήρυξε μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, με θέμα «Το λιμάνι του Πειραιά καθρεφτίζεται στα μάτια των παιδιών του», με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά το λιμάνι τους, τη θάλασσά τους και να δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες, που διαπνέονται από μια ελαφριά θαλάσσια αύρα (οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων συμμετείχαν στον διαγωνισμό φιλοτεχνώντας ένα έργο ζωγραφικής και οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων γράφοντας εκθέσεις). Ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στo Mέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., στην οποία απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι σε 897 συμμετέχοντες και συμβολικά χρηματικά έπαθλα στους δυο πρωτεύσαντες κάθε τάξης. Επίσης, δόθηκαν τρία ειδικά βραβεία: σε μαθητή της Ε΄ Τάξης του 28ου Δημοτικό Σχολείου Πειραιά, για το ποίημά του, σε μαθητή του ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ Πειραιά για τη ζωγραφιά του και στην Εταιρεία Προστασίας Ανήλικων Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν», για μία σύνθεση-κολλάζ. Τα έργα των μικρών λογοτεχνών – καλλιτεχνών πλημμύρισαν με συγκίνηση τους παρευρισκόμενους, καθώς έδωσαν φωνή στο λιμάνι, στα καράβια και τη θάλασσα του Πειραιά.
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, επεσήμανε ότι, «…ο Πειραιάς υποδέχθηκε για δεύτερη χρονιά τις "Ημέρες Θάλασσας", μια διοργάνωση-γιορτή για την πόλη μας, που έχει καθιερωθεί πλέον, ως ετήσιος θεσμός, έπειτα από την εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, ενώ πραγματοποιήθηκε, με την ίδια επιτυχία, για πρώτη φορά πέρυσι, στο πλαίσιο της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας". Σε μία ναυτική χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί βαθύτατα από την οικονομική κρίση, χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ανάληψη αντίστοιχων δράσεων, που έχουν, ως στόχο να οικοδομήσουν ένα κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας, μεταξύ των κατοίκων της πόλης, να προβάλουν την πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά, να ενισχύσουν την εξωστρέφειά του και, τέλος, να αναδείξουν την υπεροχή της ελληνικής ναυτιλίας, που, ως γνωστό, είναι ηγέτιδα δύναμη σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι, κάθε χρόνο να γιορτάζουμε για τη θάλασσα και τον πλούτο της, κόντρα στους χαλεπούς καιρούς, που διανύουμε …».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης, η Βουλευτής Α’ Πειραιά, κα Γεωργία Γεννιά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, εκπρόσωποι της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, καθώς επίσης και πλήθος επιχειρηματιών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης