Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η Google, η McKinsey και η Rocket Internet ανακοινώνουν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας

Η Google, η McKinsey και η Rocket Internet ανακοινώνουν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας
Τα βραβεία DT50 θα αναγνωρίσουν τις πιο πολλά υποσχόμενες Start-ups και Scale-ups, εκείνες που θα είναι οι ηγέτες του αύριο στην Ψηφιακή Αγορά
Οι Google, McKinsey και Rocket Internet ανακοίνωσαν σήμερα τα βραβεία Digital Top 50 (DT50), για να γιορτάσουν την ανεπτυγμένη τεχνολογική σκηνή της Ευρώπης και να επιβραβεύσουν τις πιο πολλά υποσχόμενες τεχνολογικές εταιρείες.
Τα βραβεία DT50 θα αναγνωρίσουν τις πιο πολλά υποσχόμενες Start-ups και Scale-ups, εκείνες που θα είναι οι ηγέτες του αύριο στην Ψηφιακή Αγορά, καθώς επίσης και μία εταιρεία Tech-for-Social-Impact.
Το INSEAD θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης των βραβείων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει στο www.dt50.org.
Εταιρείες από την Ε.Ε. και τις χώρες της EFTA μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις παρακάτω κατηγορίες μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016:

• Top B2B Start-up

• Top B2C Start-up

• Top B2B Scale-up

• Top B2C Scale-up

• Tech-for-Social-Impact

Οι νικητές στις κατηγορίες Start-up και Tech-for-Social-Impact θα βραβευτούν με χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ ο καθένας.
Επιπλέον, η στήριξη που θα λάβουν οι 5 νικητές θα έχει τη μορφή συμβουλευτικών υπηρεσιών από κορυφαίους επαγγελματίες στο κλάδο τους, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και φυσικά, πρόσβαση σε ένα διευρυμένο δίκτυο επαφών συναφούς επαγγελματικής δραστηριότητας.
Μια επιτροπή από ηγετικές προσωπικότητες στο χώρο της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα επιλέξει τις 50 καλύτερες tech εταιρείες από όλες τις συμμετοχές.
Οι καλύτερες 50 εταιρείες θα προσκληθούν στο “Slush 2016” στο Ελσίνκι για την τελετή απονομής, όπου θα ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές κάθε κατηγορίας.

O Torsten Schuppe, Διευθυντής Marketing ΕΜΕΑ, της Google, δηλώνει:

«Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα στην ψηφιακή τεχνολογία είναι ότι οποιοσδήποτε με μια σπουδαία ιδέα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του internet για να επινοήσει το μέλλον και να παρουσιάσει την επόμενη μεγάλη ανακάλυψη. Αλλά το ταξίδι των επιχειρηματιών είναι δύσκολο.
Είναι δύσκολο να ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να βρεις βοήθεια.
Θέλουμε να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερους επιχειρηματίες να μεγαλώσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε δραστήριες νέες επιχειρήσεις. Αυτό είναι για όλους».

Ο Karel Dörner, Συνέταιρος της McKinsey, δηλώνει:

«Το επιχειρηματικό ταλέντο είναι το κλειδί που οδηγεί την Ευρώπη στην ψηφιοποίηση.
Χρειαζόμαστε εξαιρετικά ταλέντα που επιταχύνουν περισσότερο την ριζοσπαστικοποίηση σχεδόν όλων των επιχειρηματικών μοντέλων.
Η McKinsey στοχεύει στο να σας στηρίξει στρατηγικά και να παρέχει έντονη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση μαζί με το Ψηφιακό Τμήμα της McKinsey.
Επιπρόσθετα, σας συνδέουμε με κορυφαίους ειδικούς και επιχειρηματίες του κλάδου, επειδή είναι ώρα για να προκύψει κάτι μεγάλο από την ιδέα και το ταλέντο σας».

Ο Oliver Samwer, Διευθύνων Σύμβουλος της Rocket Internet, δηλώνει:

«Η τεχνολογική σκηνή της Ευρώπης μεγαλώνει γρήγορα- βλέπουμε όλο και περισσότερους επιχειρηματίες να χτίζουν αξιόλογες εταιρίες.
Θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να δώσουμε στήριξη σε αυτά τα ταλέντα για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.
Τα βραβεία Digital Top 50 είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις ώστε να λάβουν χρηματοδότηση αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο επαφών στον κλάδο.
Στην Rocket Internet, έχουμε χτίσει περισσότερες από 100 εταιρείες σε 110 χώρες και ξέρουμε τι χρειάζεται για να επιτύχει μια επιχείρηση.

• Νεοφυείς επιχειρήσεις (Start-ups) και επιχειρήσεις μεγαλύτερης κλίμακας (Scale-ups) από την Ευρώπη και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA) προσκαλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα

• Οι δηλώσεις συμμετοχών είναι ανοιχτές από τώρα μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016

• Μια κατηγορία τεχνολογίας για εταιρείες με κοινωνικό αντίκτυπο

• Χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ για κορυφαίες Start-ups και την νικήτρια Tech-for-Social-Impact εταιρία (εταιρίας τεχνολογίας με κοινωνικό αντίκτυπο)

• Οφέλη μη οικονομικού χαρακτήρα από τη Google, τη McKinsey and τη Rocket Internet για όλους τους νικητές κάθε κατηγορίας

• Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο “Slush 2016” στο Ελσίνκι

• Το INSEAD θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης