Επιχειρηματικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του διαγωνισμού MITEF Greece StartUp Competition 2017

tags :
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του διαγωνισμού MITEF Greece StartUp Competition 2017
Την εκδήλωση άνοιξε η κα Μαρίνα Χατζόπουλος, επιχειρηματίας και angel investor 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης του διαγωνισμού MITEF Greece StartUp Competition 2017 (http://www.mitefgreece.org/) που πραγματοποίησε το MIT Enterprise Forum Greece με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Patras Science Park) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Πάτρα την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και έρευνας σχετικά με το νέο διαγωνισμό.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Μαρίνα Χατζόπουλος, επιχειρηματίας και angel investor παραθέτοντας ομιλία με τίτλο “Funding your StartUp”. Η κα. Μαρίνα Χατζόπουλος παρουσίασε τα βασικά δομικά χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη startup αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο κ.Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MITEF Greece, ο οποίος παρουσίασε το διαγωνισμό και τόνισε τα οφέλη της συμμετοχής των επιχειρήσεων μέσω των εντατικών workshops και mentoring από το δίκτυο του MITEF Greece. Σημαντική βαρύτητα δόθηκε στις μοναδικές ευκαιρίες networking που έχουν οι συμμετέχοντες.

Στην παρουσίαση του διαγωνισμού MITEF Greece StartUp Competition 2017, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εταιριών Yodiwo (www.yodiwo.com ) και Insybio (www.insybio.com ) από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στον περσινό διαγωνισμό.

Ο κ. Αλέξανδρος Μανιατόπολους, Διευθύνων Σύμβουλος της Yodiwo αναφέρθηκε στην προβολή και την δικτύωση που κέρδισε η εταιρία του από την συμμέτοχή και τη νίκη του στο διαγωνισμό. Ο κ. Χρήστος Αλεξάκος, συνιδρυτής της Insybio τόνισε τη μεθοδική καθοδήγηση που έλαβε η εταιρία μέσα από το διαγωνισμό του MITEF Greece, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερα απλόχερη υποστήριξη από το δίκτυο μεντόρων και συνεργατών του MITEF Greece.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν συντελεστές του startup οικοσυστήματος, ανάμεσά τους οι startups που στεγάζονται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (http://psp.org.gr ) και στην ευρύτερη περιοχή, φοιτητές, ομάδες επιχειρηματικότητας όπως επίσης και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό γίνονται μέσω της πλατφόρμας mitefcompetition.org, με προθεσμία λήξης τα μεσάνυχτα της 20ης Δεκεμβρίου 2016. Τον Ιανουάριο του 2017, οι κριτές θα επιλέξουν τις πρώτες 25 ομάδες, που θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης