Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τριπλή διάκριση της «Συστήματα Sunlight» στα Greek Exports Awards

tags :
Τριπλή διάκριση της «Συστήματα Sunlight» στα Greek Exports Awards
Δύα Χρυσά βραβεία στις κατηγορίες “Top Industrial Company”, “Top Innovation Company” και ασημένιο στην κατηγορία “Top Export Company”
Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, απέσπασε τρία βραβεία στα φετινά Greek Exports Awards που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, υπό την παρουσία ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.
Συγκεκριμένα η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Top Industrial Company”, το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Top Innovation Company” και το ασημένιο στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού “Top Exports Company”. Οι διακρίσεις έρχονται σε συνέχεια της περυσινής βράβευσης της εταιρείας σε δύο κατηγορίες του σημαντικού αυτού θεσμού, γεγονός που αποδεικνύει την προσήλωση της εταιρείας αφενός στον εξαγωγικό της προσανατολισμό και αφετέρου στην ανάπτυξη καινοτομίας.
Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT κατάφερε μέσα στο 2016 να αυξήσει την παραγωγή της περισσότερο από 20%, να δημιουργήσει 130 νέες θέσεις εργασίας και να καταστήσει το εργοστάσιό της στην Ξάνθη το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Ο καθαρά εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 98% της βιομηχανικής παραγωγής εξάγεται σε 450 πελάτες του εξωτερικού, σε πάνω από 100 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Βασικό εργαλείο της επίτευξης των στόχων της εταιρείας αποτελεί η έμφαση στην καινοτομία, διοχετεύοντας στο τμήμα R&D πολύτιμους πόρους που φθάνουν τα €4 εκατ ετησίως.
Ο CEO της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT κ. Βασίλης Μπίλλης ο οποίος παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας το σημαντικότερο βραβείο δήλωσε σχετικά: «Το έτος που αφήνουμε πίσω μας σιγά-σιγά αποτέλεσε μια από τις καλύτερες χρονιές για την εταιρεία μας. Η δεύτερη συνεχόμενη διάκριση στα βραβεία κύρους Greek Exports Awards, με τρία βραβεία μάλιστα φέτος, αποτελεί μια επιβράβευση της πορείας που έχουμε επιλέξει με σαφή έμφαση στον εξαγωγικό προσανατολισμό. Σε δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας επιμένουμε και αναπτύσσουμε συνεχώς τη μονάδα μας στην Ξάνθη, η οποία αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους του στην Ευρώπη, και προσθέτουμε νέες θέσεις εργασίας. Η κατάκτηση των ξένων αγορών δεν είναι κάτι που σου χαρίζεται. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, ευελιξία και επιμονή. Στη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δυναμώνουμε συνεχώς, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρεφή μας πορεία και αναζητούμε νέες ευκαιρίες σε ακόμα περισσότερες αγορές».
Τα Greek Exports Awards διοργανώνονται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Ο θεσμός των βραβείων έχει ως σκοπό να επιβραβεύσει τις βέλτιστες πρακτικές στην εξαγωγική δραστηριότητα, όπως επίσης τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης