Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η CA Προστατεύει τους Οργανισμούς από Εσωτερικές Απειλές με Λύσεις Διαχείρισης Προνομιούχων Χρηστών

tags :
Η CA Προστατεύει τους Οργανισμούς από Εσωτερικές Απειλές με Λύσεις Διαχείρισης Προνομιούχων Χρηστών
Η τελευταία έκδοση της CA Identity Suite ενισχύει την ασφάλεια και επιταχύνει το time-to-value με νέες επιλογές υλοποίησης
Η CA Technologies ανακοινώνει τη νέα έκδοση της CA Identity Suite η οποία προσφέρει δυνατότητες ενοποίησης με τη λύση CA Privileged Access Manager για τη διαχείριση των προνομιούχων λογαριασμών. Η νέα έκδοση επίσης παρέχει νέες, ευέλικτες επιλογές υλοποίησης, οι οποίες επιτρέπουν τη διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης των χρηστών (Identity and Access Management), με ταχύτητα και ευκολία, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρόνο και χρήμα.
«Η τεχνολογία Identity and Access Management έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προστατέψει τις επιχειρήσεις αλλά και να τους επιτρέψει να προχωρήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους,» δήλωσε ο Mordecai Rosen, Senior Vice President and General Manager, Security Business CA Technologies.
« Η τελευταία έκδοση της CA Identity Suite ενισχύει την ασφάλεια και επιταχύνει το time-to-value, καθώς επιτρέπει τη διαχείριση των προνομιούχων χρηστών προκειμένου να μετριάσει/περιορίσει τις εσωτερικές απειλές.
Παρέχει επίσης και δοκιμασμένα πρότυπα εγκριτικών ροών (workflows) καθώς και μια νέα επιλογή ως virtual appliance, η οποία μειώνει δραστικά τον χρόνο υλοποίησης. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να επενδύσουν τον χρόνο και τους πόρους τους στη δημιουργία νέων και αξιόπιστων εφαρμογών και υπηρεσιών, και όχι στην υλοποίηση των υποδομών που θα υποστηρίζουν τη λύση».
Η Σωστή Διαχείριση Προνομιούχων Χρηστών Περιορίζει τις Εσωτερικές Απειλές
Η δυνατότητα ενοποίησης του CA Privileged Access Manager με τη CA Identity Suite προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και συμμόρφωσης για τους προνομιούχους χρήστες.
Έτσι καλύπτεται η ανάγκη για συνεχείς διαδικασίες συμμόρφωσης και για μια ολιστική εικόνα της συνολικής πρόσβασης των χρηστών- προνομιούχων και μη.
Προσφέροντας δυνατότητες διαχείρισης / δημιουργίας προσβάσεων χρηστών και αντίστοιχα τερματισμού τους, η CA Identity Suite βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι θα εφαρμόζεται η πρακτική των «ελάχιστων προνομίων» έτσι ώστε οι προνομιούχοι χρήστες να έχουν πρόσβαση μόνο όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Επίσης βοηθά στην πρόληψη δόλιων ή λανθασμένων ενεργειών, με τη δυνατότητα ελέγχου διαχωρισμού καθηκόντων, ρόλων, ενεργειών και προσβάσεων των προνομιούχων χρηστών.
«Η Gartner εκτιμά ότι προκύπτει σημαντική αξία από την ένταξη τεχνολογιών διαχείρισης προνομιούχων χρηστών (PAM- Privileged Access Management) με άλλες τεχνολογίες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο λύσεων Διαχείρισης Πρόσβασης και Ταυτότητας (IAM- Identity Access Management).
Μια συγκεκριμένη εφαρμογή ενοποίησης περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του PAM και λύσεων Διαχείρισης Ταυτότητας και Συμμόρφωσης (IGA- Identity Governance and Administration).
Ο συνδυασμός λύσεων PAM και IGA προσφέρει στους οργανισμούς ενισχυμένο έλεγχο, ορατότητα και συμμόρφωση όλων των λογαριασμών των χρηστών στα αντίστοιχα περιβάλλοντα, κάτι το οποίο βοηθά να μειωθούν κενά ασφαλείας όπως οι απειλές εκ των έσω», γράφει η αναλύτρια της Gartner Lori Robinson, στην έρευνα Securing Privileged Accounts Through PAM and IGA Integration.
Η Απλοποιημένη Υλοποίηση και Παραμετροποίηση Παρέχει Εξοικονόμηση Κόστους και Επεκτασιμότητα
Τα νέα εργαλεία υλοποίησης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα virtual appliance και προσφέρουν δοκιμασμένα και προ-ρυθμισμένα σενάρια χρηστών τα οποία παρέχουν στους πελάτες της CA Identity Suite βελτιωμένη εμπειρία χρήσης καθώς και τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται άμεσα στις αυξανόμενες ανάγκες για ασφάλεια και συμμόρφωση, με μικρότερο κόστος.
Σε έρευνα όπου ρωτήθηκαν περισσότεροι από 100 χρήστες της CA Identity Suite, το 70% δήλωσε ότι η χρήση της έχει μειώσει τα κόστη περισσότερο από 25%.
Το νέο virtual appliance ελαττώνει τα κόστη μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους εγκατάστασης και παραμετροποίησης από ημέρες σε λεπτά έτσι ώστε η λύση να είναι διαθέσιμη και σε λειτουργία γρηγορότερα, προκειμένου να υποστηρίζει τις επιχειρησιακές ανάγκες συμμόρφωσης.
Οι οργανισμοί μπορούν επίσης να αποφύγουν τα υψηλά επαναλαμβανόμενα κόστη αδειών λογισμικού, καθώς η λύση παρέχει προ-εγκατεστημένα αντίγραφα λειτουργικούσυστήματος, application server και υπηρεσίες καταλόγου.
Η CA βελτιώνοντας περαιτέρω το time-to-value της λύσης εμπλουτίζει την τελευταία έκδοση της CA Identity Suite εκτός από το virtual appliance και με το Deployment Xpress- μια λίστα από προ-εγκατεστημένα σενάρια χρήσης βασισμένα σε εμπειρία από εκατοντάδες πραγματικά έργα υλοποίησης.
Αντί να χρειάζεται κάθε φορά να εφευρίσκεται ο τροχός από την αρχή, τα προ-εγκατεστημένα σενάρια χρήσης ανταποκρίνονται στις περισσότερες ανάγκες των πελατών για κοινές και αξιόπιστες υπηρεσίες διαχείρισης ταυτότητας χρηστών οι οποίες υλοποιούνται εύκολα και γρήγορα σε όλη την επιχείρηση.
Αυτό το οποίο παλιά ήθελε εβδομάδες για να ρυθμιστεί με άλλες λύσεις, τώρα, με τη CA Identity Suite μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ακόμη και στις περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει προσαρμογή εγκριτικών ροών ή branding.
Για περισσότερες πληροφορίες για το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της CA για την Ασφάλεια μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους CA.com/security και CA Identity Suite

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης