Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Εθνική Τράπεζα: Συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds με την εταιρεία συμβούλων McKinsey

Εθνική Τράπεζα: Συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds με την εταιρεία συμβούλων McKinsey
Στο πλαίσιο της συνεργασίας η McKinsey θα προσφέρει συμβουλευτικές  υπηρεσίες σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα
Στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, αποφασίσθηκε η συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds) της Εθνικής Τράπεζας με την εταιρεία McKinsey.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας η McKinsey θα προσφέρει συμβουλευτικές  υπηρεσίες σε ορισμένες από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Για το σκοπό αυτό θα διοργανωθούν μεμονωμένες συναντήσεις με τις εν λόγω επιχειρήσεις. Θα συμμετάσχει στα workshops που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας προκειμένου να παράσχει ενημέρωση και συμβουλές σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις καθώς επίσης στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας για την ανάδειξη και προώθηση της  επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων ελληνικών κρατικών Πανεπιστημίων στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος.
Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr/nbgseeds), περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.
Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.
Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft και του Facebook, δωρεάν υπηρεσίες της Google και της Census ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.
Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Grant Thornton, την Endeavor Greece, το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τη Watson Farley & Williams, τη McKinsey και την The People’s Trust.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης