Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Εθνική Τράπεζα: Το πρόγραμμα act4Greece συμπλήρωσε 1 χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας!

Εθνική Τράπεζα: Το πρόγραμμα act4Greece συμπλήρωσε 1 χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας!
Το act4Greece δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων, μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης 
Εκδήλωση για τη συμπλήρωση του πρώτου έτους επιτυχημένης λειτουργίας του καινοτόμου προγράμματος act4Greece πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Εθνική Τράπεζα.
Το act4Greece δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας, με στόχο την προώθηση κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων, μέσω της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).
Το act4Greece πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, αναγνωρισμένου κύρους και προσφοράς, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν σε πάνελ εκπρόσωποι δράσεων του προγράμματος που έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία, καθώς και εκπρόσωποι ενεργών δράσεων, δωρητές και στρατηγικοί συνεργάτες το προγράμματος.
Ειδικότερα συμμετείχαν οι:

• Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

• Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος «Grant Thorton»

• Σωτήρης Αναστασιάδης, Δ/ντής Μάρκετινγκ «ΕΚΟ»

• Μάνος Περδικάρης, Business unit Manager «Mellon Technologies»

• Πούπα Κραβαρίτη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων «Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου»

• Παρασκευή Μπέλλου, Πρόεδρος Δ.Σ «Αμυμώνη»

• Βασίλης Καραμήτσανης, Πρόεδρος «Αnimasyros»

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Θωμόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα περνά μία κρίση οικονομική αλλά και κοινωνική από την οποία έχει πληγεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Υπάρχουν ωστόσο κοινωνικές ομάδες ή τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί περισσότερο από άλλες.
Αυτές τις κοινωνικές ομάδες, που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, επιχειρεί να υποστηρίξει το act4Greece μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων έργων που αναλαμβάνουν φορείς με πολύχρονη εμπειρία και αξιοπιστία ενώ παράλληλα υποστηρίζονται και δράσεις που αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό ή ενισχύουν την απασχόληση».
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε:
«Με το πρόγραμμα act4Greece θέλουμε να εκφράσουμε την Ελλάδα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, της δημιουργίας και της ανάπτυξης.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Tο act4Greece αποτελεί την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής ενώ πολύ σύντομα μέσω του προγράμματος i-fund που δημιουργείται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα act4Greece, θα είναι δυνατή και η συμμετοχική χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων.
Η πρακτική της χρηματοδότησης έργων από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αναδύθηκε αρχικά στο περιθώριο του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ωστόσο σταδιακά το τραπεζικό σύστημα ενσωματώνει στις υπηρεσίες του το σύγχρονο αυτό εργαλείο χρηματοδότησης, με την Εθνική Τράπεζα να είναι η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ολοένα και πιο σύνθετες ανάγκες των πελατών της».
Κατά την ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεισφορά των δωρητών, «στα φυσικά πρόσωπα και στα περισσότερα από 50 νομικά πρόσωπα τα οποία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στον κοινωνικό τους ρόλο, ανταποκρίθηκαν θετικά στην προσπάθεια αυτή».
Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου, επεσήμανε «ότι ο απολογισμός τους πρώτου έτους λειτουργίας του προγράμματος αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά και το γεγονός ότι εξοικειωνόμαστε πλέον με τη φιλοσοφία του crowdfunding και εκτιμούμε την αξία του», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της «καθώς κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού μέσω του προγράμματος act4Greece υποστηρίξαμε 14 δράσεις από τους άξονες της Υγείας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, εκ των οποίων οι 5 έχουν ήδη ολοκληρωθεί και συγκεντρώσαμε περισσότερα από €1.200.000».
Τέλος, επεσήμανε ότι το σύνθημά «η δύναμη των πολλών στην πράξη», περιγράφει την ουσία του Προγράμματος καθώς μέσα από το act4greece.gr, κάθε άτομο ή επιχείρηση από κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορεί να προσφέρει ό,τι ποσό επιθυμεί, έστω και 1 ευρώ, σε δράσεις που υποστηρίζει το Πρόγραμμα, και οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης