Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Έλληνες φοιτητές κερδίζουν τις εντυπώσεις στο πρωτοπόρο διαγωνισμό ‘CEO Challenge’ της P&G

tags :
Έλληνες φοιτητές κερδίζουν τις εντυπώσεις στο πρωτοπόρο διαγωνισμό ‘CEO Challenge’ της P&G
Το πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης της P&G συνεχίζει να «Χτίζει το Μέλλον» νέων φοιτητών με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία!
Δώδεκα νέοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από άλλες σχολές ανά την Ελλάδα, προκρίθηκαν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού CEO Challenge, και κλήθηκαν να παίξουν το ρόλο του ‘Chief Executive Officer’ της P&G στο Βουκουρέστι μαζί με φοιτητές από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπως Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, προτείνοντας λύση σε μια επιχειρηματική πρόκληση.
Ανάμεσα σε πολλές καινοτόμες προτάσεις η επιτροπή, που αποτελείται από στελέχη της P&G, έδωσε την πρόκριση σε μία ομάδα τριών φοιτητών – ανάμεσά τους και ένας Έλληνας - που θα ταξιδέψει στη Γενεύη, στο κέντρο του σχεδιασμού και της προώθησης των προϊόντων της P&G, διεκδικώντας την τελική διάκριση ανάμεσα σε ομάδες από όλη την Ευρώπη.
Ταυτόχρονα άλλες τρεις ομάδες στις οποίες συμμετείχαν Έλληνες φοιτητές κέρδισαν τις εντυπώσεις αποσπώντας τα βραβεία «Καινοτομίας», «Αποτελεσματικότητας» και «Καλύτερης Marketing Ιδέας» για τις προτάσεις τους.
Το «CEO Challenge» συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ανοίγοντας τις πόρτες του σε ομάδες φοιτητών από πολλές χώρες τις Ευρώπης.
Το πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει τους διαγωνιζόμενους να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητες και γνώσεις τους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξασκηθούν στην εφαρμογή αναλυτικής σκέψης και ομαδικής εργασίας για την αντιμετώπιση ενός επιχειρηματικού θέματος.
Η πρωτοβουλία της P&G έρχεται στη ζωή μέσα από ένα συνδυασμό διαδραστικής επικοινωνίας μέσω διαδικτύου αλλά και φυσικής επαφής με την εταιρία και τους ανθρώπους της.
Η ιδιαιτερότητα του φετινού CEO Challenge, είναι πως η κάθε ομάδα αποτελείται από φοιτητές από διαφορετικές χώρες, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας σε μια πολυπολιτισμική κουλτούρα.
Η ομάδα που διακρίθικε αποτελείται από τρείς φοιτητές που προέρχονται από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Ωστόσο, η εμπειρία που αποκόμισαν όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν, ο πλούτος της γνώσης που προκύπτει από τη συνεργασία με τους ανθρώπους της P&G σε όλα τα στάδια, η συνεχής εξέλιξη και η μεταμόρφωση μιας ιδέας σε ένα ώριμο και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο ήταν και το μεγαλύτερο έπαθλο για όλους.
Οι φετινοί διαγωνιζόμενοι δήλωσαν πως «το CEO Challenge ανέδειξε τη σημασία της ομαδικότητας, καθώς μέσα σε λίγες μόνο ώρες, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και με διαφορετικές γλώσσες, έπρεπε να μάθουν να συνεργάζονται με σκοπό να πετύχουν έναν κοινό στόχο».
Παράλληλα, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν την P&G, μια εταιρεία που επενδύει στην ανάπτυξη των ανθρώπων της ως βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της.
Το CEO Challenge εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μαζί Χτίζουμε το Μέλλον σου», μέσα από το οποίο P&G υποστηρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ανάπτυξη των νέων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδραστικές ημερίδες στις οποίες δίνεται πρόσβαση στα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης της P&G, συμμετοχή της εταιρίας σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια Πανεπιστημίων και άλλων σχετικών φορέων και διοργάνωση εκδηλώσεων για την επιλογή και κάλυψη θέσεων εργασίας.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=D-w-qFT3GYc

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης