Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Βίκος: 25 χρόνια λειτουργίας με 25 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις το 2017

tags :
Βίκος: 25 χρόνια λειτουργίας με 25 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις το 2017
Περισσότερα από €125 εκατ. επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι σήμερα - Νο1 σε μερίδιο αγοράς εμφιαλωμένου νερού από το 2006
25 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., από το 1992 οπότε και το πρώτο εργοστάσιο στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων έλαβε άδεια λειτουργίας και ξεκίνησε η εμφιάλωση του νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή.
Το 2017 αποτελεί, επιπλέον, και ένα επενδυτικό ορόσημο, καθώς η εταιρεία προχωρά σε μια ακόμα αποφασιστική επένδυση της τάξης των €25 εκατ. για την εγκατάσταση νέων γραμμών εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών, αλλά και νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο κατασκευής πωμάτων και πλαστικών προπλασμάτων φιαλών της PETCOM Plastics.
Συγκεκριμένα, οι νέες επενδύσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση επιπλέον γραμμής εμφιάλωσης νερού στο εργοστάσιο της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. στην Περίβλεπτο, καθώς και την επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης νερού και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο εργοστάσιο του Καλπακίου με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και νέα γραμμή παραγωγής αναψυκτικών.
Ταυτόχρονα, οι αποθήκες της εταιρείας επεκτείνονται συνολικά κατά 15.000 τ.μ., ενώ ενισχύεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών στο εργοστάσιο της PETCOM Plastics, με την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.
«Οι νέες επενδύσεις έρχονται ως φυσική εξέλιξη και συνέπεια της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα μας, τόσο για το νερό όσο και για τα αναψυκτικά, η οποία δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής.
Οι επενδύσεις αυτές είναι απόλυτα σύμφωνες με το επενδυτικό μοντέλο που πάντοτε ακολουθεί η Βίκος, δηλαδή τον συστηματικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας για να ανταποκρίνονται στα κορυφαία ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Πρόκειται για επενδύσεις που πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, δίνουν αξία και τόνωση στην τοπική οικονομία της Ηπείρου, και δημιουργούν θέσεις εργασίας», σχολιάζει σχετικά ο κ. Πέτρος Σεπετάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε.
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς εμφιαλωμένου νερού από το 2006, ενώ το μερίδιο αγοράς στα αναψυκτικά, κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 σημείωσε αλματώδη αύξηση, ιδίως για τη Βίκος Cola.
Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά 40% το 2016, ενώ η αύξηση για το 1ο τρίμηνο του 2017 είναι της τάξης του 70.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών το 2016 ανέρχεται στα €67.750.000 σε σύγκριση με €64.231.631,85 το 2015, ενώ το 1ο τρίμηνο του 2017 τρέχει ήδη με μία αύξηση της τάξης του 10,55% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Σήμερα, με €125 εκατ. συνολικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, 28 γραμμές παραγωγής – 11 γραμμές εμφιάλωσης νερού και 17 γραμμές παραγωγής preforms και πωμάτων - 3 εργοστάσια, 2 logistic centers, 4 πηγές και πάνω από 300 εργαζομένους, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. εξακολουθεί να πρωτοπορεί, να συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και να επενδύει στην καινοτομία.
Στο πλαίσιο αυτό, και ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, παρουσίασε φέτος τη νέα προσθήκη στη γκάμα των αναψυκτικών της, τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» με γλυκαντικά από το φυτό στέβια σε γεύσεις cola, πορτοκαλάδα και λεμονάδα.
Τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος» είναι τα μοναδικά με Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Ταυτόχρονα, η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζεται δυναμικά, αντιπροσωπεύοντας το 5% του τζίρου της και συμπεριλαμβάνοντας χώρες όπως οι Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Κορέα, Κύπρο και Αλβανία.
Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με προσήλωση στην εθελοντική αιμοδοσία, έχοντας προβεί σε δωρεές μιας κινητής μονάδας αιμοληψίας και 3 ειδικών οχημάτων ασφαλούς μεταφοράς φιαλών αίματος, ενώ συμμετέχει σε διαρκείς δράσεις για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, ως εταιρικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα», στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση, συντήρηση και προβολή των αρχαίων θεάτρων και προσφέρει περιηγήσεις σε αρχαία θέατρα στους μαθητές ανά την επικράτεια.
Τέλος, η εταιρεία προάγει με πολυδιάστατο τρόπο την αθλητική δραστηριότητα και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, ως πρωτεργάτης των αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays από το 2014 και υποστηρικτής του ποδοσφαιρικού τουρνουά Βίκος Cola Elite Neon Cup για παιδιά & εφήβους, του Βίκος Tennis Tournament, του πρωταθλήματος Volley League, τοπικών αθλητικών συλλόγων και πλήθους αθλητικών εκδηλώσεων & δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης