Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η ΔΕΗ για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών

tags :
Η ΔΕΗ για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών
Η ΔΕΗ χαιρετίζει την υπογραφή της Πολιτικής Διακήρυξης για Καθαρή Ενέργεια για τα νησιά της Ε.Ε. στις 18 Μαΐου στη Μάλτα
Η ΔΕΗ είναι περήφανη που πραγματοποίησε τον εξηλεκτρισμό των ελληνικών νησιών και εξασφαλίζει σήμερα τον εφοδιασμό των δεκάδων νησιών με ηλεκτρική ενέργεια στις ίδιες τιμές με της ηπειρωτικής χώρας, συμβάλλοντας στην ευημερία των κατοίκων και στην τουριστική ανάπτυξη.
Η ΔΕΗ είναι η εταιρεία που:
- Παρέχει σήμερα ενέργεια σε 32 απομονωμένα Ηλεκτρικά Συστήματα που αφορούν και τα πιο απομακρυσμένα μικρά νησιά, χωρίς δυνατότητα εισαγωγών ενέργειας από αντίστοιχα γειτονικά, και εξασφαλίζει τον ενεργειακό εφοδιασμό και τις ιδιαιτερότητες στη λειτουργία τους, ιδίως σε προβλήματα ευστάθειας, συχνότητας και τάσης.
- Διαθέτει μεγάλο εύρος εγκατεστημένης ισχύος, με έντονη εποχικότητα ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα κυρίως λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας, η οποία αναπόφευκτα καλύπτεται και με πολύ ακριβές λύσεις παραγωγής.
- Βάσει των εθνικών πολιτικών για την περιφερειακή ανάπτυξη και για λόγους κοινωνικής συνοχής, παρά το υψηλό κόστος παραγωγής ενέργειας από αυτόνομες μονάδες, παρέχει στους κάτοικους των νησιών τις ίδιες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας με εκείνους της ηπειρωτικής χώρας χωρίς να αποζημιώνεται πλήρως για τις υπηρεσίες αυτές, παρ’ όλο που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, έχοντας επωμιστεί σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή τροφοδοσία των ΜΔΝ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης