Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η Mastercard και το World Food Programme ανακοινώνουν την πρωτοβουλία “100 Million Meals”

tags :
Η Mastercard και το World Food Programme ανακοινώνουν την πρωτοβουλία “100 Million Meals”
Η νέα δέσμευση επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, μέσω της εξάλειψης της πείνας και της ενίσχυσης της παγκόσμιας ένταξης και της ενδυνάμωσης, όλων όσων βρίσκονται σε ανάγκη 
Η Mastercard και το World Food Programme (WFP) θα ανακοινώσουν στο πλαίσιο του Global Citizen Festival 2017, τη νέα δέσμευσή τους στην προσπάθεια για καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας.
Συνδέοντας την τεχνογνωσία της σε θέματα τεχνολογίας και τεχνολογικής καινοτομίας με την δραστηριότητα του WFP, η Mastercard θα προσφέρει επισιτιστική βοήθεια ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση προγραμμάτων που αφορούν ευάλωτες ομάδες. Η πρωτοβουλία “100 Million Meals” (100 Εκατομμύρια Γεύματα), αποτελεί μία παγκόσμια πρωτοβουλία, σχεδιασμένη με στόχο να συγκεντρώσει πόρους και επισιτιστική βοήθεια, για ανθρώπους σε ανάγκη ανά τον κόσμο.
Με αποστολή τη δημιουργία ενός κόσμου απαλλαγμένου από την πείνα και από τα μετρητά, η νέα αυτή πρωτοβουλία, αποτελεί την πρώτη παγκόσμια δέσμευση της Mastercard με το WFP, με επίκεντρο την καταπολέμηση του κύκλου της φτώχειας – υποστηρίζοντας τέσσερις από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: Μηδενική Φτώχεια, Μηδενική Πείνα, Ποιοτική Εκπαίδευση και Ισότητα των Φύλων.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Mastercard και του WFP, έχει τεθεί ο στόχος της παροχής όσο το δυνατό περισσότερων γευμάτων μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
«Η Mastercard και το WFP έχουν ήδη αναπτύξει καινοτόμα προγράμματα με στόχο την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς πείνα και την αναστροφή του κύκλου της φτώχειας. Η πρωτοβουλία μας “100 Εκατομμύρια Γεύματα” στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες λιγότερο προνομιούχων και περιθωριοποιημένων πολιτών ανά τον κόσμο», δήλωσε σχετικά η Ann Cairns, President, International, Mastercard.
«Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Mastercard στην τεχνολογία και τα συστήματα πληρωμών, με τη δραστηριότητα του WFP στην προσφορά επισιτιστικής βοήθειας ανά τον κόσμο, μπορούμε - μέσω της καινοτομίας - να εξασφαλίσουμε βοήθεια για οποιονδήποτε, οπουδήποτε.
Έως τώρα, η συμπόρευσή μας αυτή έχει ήδη προσφέρει 17 εκατομμύρια γεύματα, αλλά σήμερα ανεβάζουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη, με έναν φιλόδοξο, νέο στόχο, που θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες», συμπλήρωσε.
Η πρωτοβουλία, η οποία θα προσφέρει βοήθεια ισοδύναμη 100 εκατομμυρίων γευμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης της υπάρχουσας συνεργασίας με το WFP και θα επικεντρωθεί σε δύο πεδία: στη χρήση της καινοτομίας και τις καμπάνιες προσφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης