Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η Kaspersky Lab παρουσίασε την ιστοσελίδα «Great in Person»

tags :
Η Kaspersky Lab παρουσίασε την ιστοσελίδα «Great in Person»
Στόχος της Kaspersky είναι να εμπνεύσει την επόμενη γενιά επαγγελματιών ασφάλειας του τομέα της Πληροφορικής και να ενημερώσει τις επιχειρήσεις για τα οφέλη των υπηρεσιών Πληροφόρησης
Από την έρευνα της ψηφιακής ληστείας του ενός δισεκατομμυρίου και την ανάλυση μιας ομάδας ψηφιακής κατασκοπείας που εκμεταλλευόταν δορυφόρους για να κρύψει τα ίχνη της, μέχρι τη διερεύνηση ενός εξελιγμένου κακόβουλο λογισμικού που ήταν σε θέση να διαταράξει την πετρελαϊκή βιομηχανία μιας περιοχής και άλλα πολλά – αυτή είναι η καθημερινότητα για πάνω από 40 ειδικούς που αποτελούν την Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας και Ανάλυσης (Global Research and Analysts Team - GReAT) της Kaspersky Lab.
Για να αναδείξει το υπόβαθρο και την πολυμορφία αυτών των μοντέρνων «Σέρλοκ Χόλμς», για να επιδείξει πως τα πιο έξυπνα μυαλά λύνουν τα δυσκολότερα ψηφιακά παζλ, και για να ενθαρρύνει κι άλλους να γίνουν συνοδοιπόροι στα ταξίδια τους, η Kaspersky Lab παρουσίασε την ιστοσελίδα Great in Person.
Η ζήτηση για ειδικούς ψηφιακής ασφάλειαs αυξάνεται όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τον αριθμό των ανθρώπων που διαθέτουν τις σωστές δεξιότητες, εμπειρία και ενδιαφέρον.
Σε πέντε χρόνια από τώρα αναμένεται να παρουσιαστεί έλλειμμα 1,8 εκατομμυρίων επαγγελματιών στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, το οποίο εν μέρει δημιουργείται από την αποτυχία «στρατολόγησης» millennials στον τομέα της Πληροφορικής.
Το καινούργιο έργο της Kaspersky Lab θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του εμπόδιου αυτού: εστιάζοντας της προσοχή στους ανθρώπους που αποτελούν την ομάδα GReaT και σε μερικές ιστορίες γύρω από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις τους, ελπίζοντας να προκαλέσει αντίλογο στις ξεπερασμένες αντιλήψεις για τη σταδιοδρομία και τη ζωή των ανθρώπων που εργάζονται για την ασφάλεια του τομέα της Πληροφορικής.
Η Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας και Ανάλυσης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της εταιρείας που περιλαμβάνουν κορυφαίους ερευνητές ασφάλειας που συνεχώς αναλύουν νέες και εξελιγμένες ψηφιακές απειλές και αναπτύσσουν λύσεις προστασίας για όλους τους πελάτες και συνεργάτες της Kaspersky Lab. Ιδρύθηκε το 2008, ενώ πλέον η ομάδα αποτελείται από 42 ειδικούς που εργάζονται παγκοσμίως – Ευρώπη, Ρωσία, Αμερική, Ασία, Μέση Ανατολή.
Τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός ειδίκευσης και πάθους της ομάδας GReAT έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη μερικών από τις πιο σημαντικές στοχευμένες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των: Miniduke, Flame, Equation, Red October, Duqu 2.0, CozyDuke, ProjectSauron και Regin.
Η υλοποίηση αυτού του τύπου επιθέσεων κοστίζει εκατομμύρια δολάρια και απαιτεί μήνες ανάπτυξης. Κυβερνήσεις, στρατός, επιστημονικοί, εμπορικοί και βιομηχανικοί οργανισμοί βρίσκονται όλοι σε κίνδυνο.
Αποτελούν στόχο επειδή είναι αυτοί που είναι, είναι εκεί που είναι, κάνουν αυτό που κάνουν ή με ποιον το κάνουν.
«Το παγκόσμιο τοπίο ψηφιακών απειλών είναι σύνθετο και περιλαμβάνει, όχι μόνο ψηφιακούς εγκληματίες που αναζητούν οικονομικό όφελος, αλλά επίσης και κράτη-έθνη και hactivists.
Καταρχάς, εκστρατείες που έμοιαζαν να είναι μεμονωμένα περιστατικά - για παράδειγμα η ληστεία της τράπεζας στο Μπανγκλαντές – ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα. Ανά πάσα στιγμή λαμβάνουν χώρα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άγνωστες επιθέσεις.
Τα «αρπακτικά» ποτέ δεν κοιμούνται – οπότε ούτε και οι κυνηγοί απειλών», έτσι εξηγεί ο Costin Raiu, Director της GReAT, την «πείνα» της ομάδας του για νέες ανακαλύψεις.
Οι ειδικοί της GReAT αυτήν την περίοδο παρακολουθούν πάνω από εκατό φορείς απειλών, αλλά και εξελιγμένες κακόβουλες δράσεις που στοχεύουν εμπορικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς σε περισσότερες από 80 χώρες.
Μετά τη διεξαγωγή της έρευνας, οι ειδικοί της εταιρείας δημιούργησαν αναφορές που βοηθούν τους οργανισμούς στο «κυνήγι» κακόβουλων λογισμικών παρέχοντάς τους εγκληματολογικά στοιχεία.
Αρκετές από τις έρευνες που ανέλαβε η Kaspersky Lab μετατράπηκαν σε κοινές επιχειρήσεις ανάμεσα στην GReAT και παγκόσμιους οργανισμούς όπως η INTERPOL και η Europol, εθνικές και περιφερειακές αστυνομικές αρχές, όπως η City of London Police και η National High Tech Crime Unit (NHTCU) της Ολλανδικής αστυνομικής υπηρεσίας, ενώ βοήθησαν και αρκετές παγκόσμιες ομάδες όπως οι Computer Emergency Response Teams (CERTs).
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι ερευνητές της εταιρείας παρείχαν την τεχνική τους εξειδίκευση σε θέματα που αφορούσαν την ανάλυση κακόβουλων προγραμμάτων, την υποστήριξη στη διαχείριση και τον έλεγχο υποδομών και μεθόδων εκμετάλλευσης.
«Μπορεί να είμαι ένα Διευθυντικό στέλεχος, αλλά στην πραγματικότητα είμαι ακόμα ένας ερευνητής σε θέματα ασφάλειας. Ακόμα πορεύομαι από την ανάγκη να φτάσω εκεί πρώτος, πριν από οποιονδήποτε άλλο.
Το προσωπικό μου πεδίο ενδιαφέροντος περιλαμβάνει τις επιθέσεις τύπου APT, τα exploits, τις περίπλοκες απειλές και σχεδόν οτιδήποτε είναι δημοφιλές σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή», προσέθεσε ο Costin Raiu.
Η ιστοσελίδα GReAT in Person είναι μία εισαγωγή, αλλά και μία πύλη στις υπηρεσίες Πληροφόρησης απειλών της εταιρείας, σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται στις συχνότερες απαιτήσεις μεγάλων επιχειρήσεων, κρατικών οργανισμών, αλλά και των διωκτικών αρχών που ασχολούνται με το ψηφιακό έγκλημα.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι οργανισμοί χρειάζονται πολλά περισσότερα από μία απλή προστασία στις τερματικές συσκευές τους, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς στο όλο και πιο περίπλοκο και συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο ψηφιακών απειλών.
Αυτός είναι ο λόγος που η Kaspersky Lab έχει συστήσει μία υπηρεσία Αναφοράς Πληροφόρησης για επιθέσεις APT, η οποία προσφέρει προσαρμοσμένες αναφορές σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές του τοπίου απειλής, καθώς και άμεσες, δραστικές αναφορές για τις τελευταίες και πιο εξελιγμένες απειλές.
Αυτές οπλίζουν τους οργανισμούς με κατανόηση του τοπίου δράσης των απειλών και αποκαλύπτουν τις ενέργειες που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν.
Επίσης, η GReAT υποστηρίζει μια Εκπαίδευση Ψηφιακής Ασφάλειας, στην οποία περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του εργατικού δυναμικού, όπως επίσης και εκπαιδεύσεις στις Βασικές Αρχές Ψηφιακής Ασφάλειας, στα Ψηφιακά Εγκληματολογικά Στοιχεία, στην Ανάλυση Κακόβουλου λογισμικού/ Αντίστροφη Μηχανική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης