Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία για Συμβολαιακή Γεωργία με την Ομάδα Παραγωγών «Ποιότητα Σύμβολο»

Τρ. Πειραιώς: Συμφωνία για Συμβολαιακή Γεωργία με την Ομάδα Παραγωγών «Ποιότητα Σύμβολο»
Η ομάδα παραγωγών Φρούτων, Λαχανικών και Σταφυλιού με την επωνυμία «Ποιότητα – Σύμβολο», ξεκίνησε ως Αγροτικός Συνεταιρισμός τον Απρίλιο το 2003 στο Ελαιοχώρι Καβάλας, αριθμώντας 80 μέλη
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ομάδα Παραγωγών ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό όπως είναι η καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού.
Η ομάδα παραγωγών Φρούτων, Λαχανικών και Σταφυλιού με την επωνυμία «Ποιότητα – Σύμβολο», ξεκίνησε ως Αγροτικός Συνεταιρισμός τον Απρίλιο το 2003 στο Ελαιοχώρι Καβάλας, αριθμώντας 80 μέλη.
Τον επόμενο χρόνο ο συνεταιρισμός προ-αναγνωρίστηκε και μετασχηματίστηκε σε Ομάδα Παραγωγών (Ο.Π.).
Στη συνέχεια τα μέλη του αυξήθηκαν, ενώ ξεκίνησε μια προσπάθεια από τα αρμόδια στελέχη του για την εφαρμογή κοινών κανόνων παραγωγής και ποιότητας για όλους τους συμμετέχοντες.
Η Ο.Π. το Σεπτέμβριο του 2005, κάνει το πρώτο βήμα για τη συσκευασία και την εμπορία της σουλτανίνας στο εξωτερικό, με την ενοικίαση μονάδας συσκευασίας και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ιδιόκτητης.
Μετά από ένα έτος, αφού ολοκληρώθηκε η επένδυση και η απόκτηση ιδιόκτητου εξοπλισμού και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων συσκευασίας, ενισχύθηκε η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Ομάδας.
Η επιχείρηση εφαρμόζει στην παρούσα φάση ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης EUREPGAP ενώ πιστοποιείται κατά τα διεθνή πρότυπα ΒRC και IFS.
Οι παραγωγοί της Ο.Π. (περίπου 100), λειτουργούν τις εκμεταλλεύσεις τους στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας.
Η συνολική παραγωγή τους ανέρχεται στους 2.200 τόνους ετησίως, ενώ οι ποικιλίες επιτραπέζιου σταφυλιού που συγκεντρώνονται, τυποποιούνται και εξάγονται από την Ο.Π. είναι η Σουλτανίνα, η Crimson, η Italia και η Victoria.
Το σύνολο της παραγωγής της, διοχετεύεται στην Ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Αγγλία, στην Αυστρία και στην Πολωνία.
Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στην ομάδα.
Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης