Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Alpha Bank: Μαζί… σε περιβαλλοντικές δράσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

tags :
Alpha Bank: Μαζί… σε περιβαλλοντικές δράσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη
Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Κλάδεμα και Φροντίδα των δέντρων της Ελιάς’’
Η Alpha Bank, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017, περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με την εθελοντική συμμετοχή των Εργαζομένων της.
Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Κλάδεμα και Φροντίδα των δέντρων της Ελιάς’’, με στόχο την προετοιμασία του ιστορικού ελαιώνα της Καισαριανής για το “Μάζεμα της Ελιάς”, την περιβαλλοντική ενέργεια της Alpha Bank που πραγματοποιείται στο τέλος του έτους, σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο νέο φυτώριο φαρμακευτικών και αρωματικών βοτάνων της Φιλοδασικής Ενώσεως Αθηνών.
Παράλληλα, τα παιδιά των Εργαζομένων της Τραπέζης, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα “O κήπος των χρωμάτων” κατά την οποία γνώρισαν χαρακτηριστικά ελληνικά φυτά και τις θαυμαστές ιδιότητές τους.
Την ίδια ημέρα, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με θέμα την οικιακή τυροκομία και την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν το δικό τους τυρί στο τυροκομείο της Σχολής και να ασχοληθούν με τη συγκομιδή, αποξήρανση και απόσταξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Παράλληλα, τα παιδιά των συμμετεχόντων παρακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την παρασκευή κρητικού τυριού, τη συγκομιδή αρωματικών βοτάνων καθώς και ένα βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης