Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Πλήθος κόσμου στη Στοά Νικολούδη μετά από κάλεσμα της Alpha Bank

tags :
Πλήθος κόσμου στη Στοά Νικολούδη μετά από κάλεσμα της Alpha Bank
Στόχος της πρόσκλησης ήταν να αναδείξει τον διαχρονικό εμπορικό χαρακτήρα της Στοάς Νικολούδη
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην ανοικτή πρόσκληση της Alpha Bank και επισκέφθηκε χθες στη διάρκεια όλης της ημέρας την Στoά Νικολούδη (Πανεπιστημίου 41) που επέστρεψε δυναμικά στην αγορά του αθηναϊκού κέντρου.
Στόχος της πρόσκλησης ήταν να αναδείξει τον διαχρονικό εμπορικό χαρακτήρα της Στοάς Νικολούδη, που διακρίνεται για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητος, καθώς και να φέρει το κοινό σε επαφή με ένα κτίριο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν της πόλης των Αθηνών.
Η Στοά Νικολούδη ανεγέρθηκε το 1936 και είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944), μέσω του οποίου μετέφερε στην Ελλάδα τις αρχές της γαλλικής Ecole des Beaux-Arts, ενός πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού ρεύματος που είχε ως βασικά αξιώματα την αισθητική εκλέπτυνση και τον διακοσμητικό πλούτο.
Για πολλές δεκαετίες, η Στοά Νικολούδη υπήρξε κομβικό σημείο για την εμπορική κίνηση και την καθημερινή ζωή του κέντρου των Αθηνών, ενώ στέγαζε και ιστορικά καταστήματα που άφησαν το στίγμα τους στην παλαιά Αθήνα, όπως το βιβλιοπωλείο «Εστία» και το «Kαφενείο του Λουμίδη» όπου σύχναζαν σπουδαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών.
Το 1995 η Στοά Νικολούδη χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012, υπέστη σοβαρότατες ζημίες από τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο των Αθηνών.
Η Alpha Bank, ανέλαβε τις εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης του κτιρίου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2015, ενώ παράλληλα υποστήριξε την εμπορική επανεκκίνηση της Στοάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης