Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Πρώτη η Emporiki στην κοινωνική ευθύνη

tags :
Πρώτη η Emporiki στην κοινωνική ευθύνη
Η Εμπορική Τράπεζα κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα στις Ελληνικές Τράπεζες στην αξιολόγηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Λογοδοσίας, σύμφωνα με τα κριτήρια του Accountability RatingΤΜ .
Η αξιολόγηση αφορούσε τις 105 μεγαλύτερες -με βάση τον κύκλο εργασιών- εταιρίες στην Ελλάδα. Η Εμπορική Τράπεζα διακρίθηκε μεταξύ των κορυφαίων εταιριών, κατακτώντας την 4η θέση και συνολική βαθμολογία 60/100.


Για την Εμπορική Τράπεζα η σημαντική αυτή διάκριση συνιστά αναγνώριση των σταθερών στο χρόνο επιλογών και προσπαθειών της να λειτουργεί με εταιρική υπευθυνότητα. Έχοντας την ισχυρή υποστήριξη της μητρικής Credit Agricole S.A., η Εμπορική Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη συμβολή της στην αειφόρο ανάπτυξη, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Το Accountability RatingΤΜ αποτελεί μια αναγνωρισμένη διεθνή πρωτοβουλία που μετρά ποσοτικά τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες εταιρίες αναπτύσσουν και επικοινωνούν πρακτικές υπευθυνότητας. Την αξιολόγηση των ελληνικών εταιρειών διενήργησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας ως εθνικός εταίρος του Accountability RatingΤΜ  Περισσότερα στοιχεία για τη μεθοδολογία της αξιολόγησης και την αναλυτική κατάταξη είναι διαθέσιμα στο: www.accountabilityrating.gr και www.accountability.com.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Ινστιτούτο Κοινωνικής Καινοτομίας: www.socialinnovation.gr
Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Εμπορικής Τράπεζας για το έτος 2008: www.emporiki.gr
Ernst & Young (Διασφάλιση της Έκθεσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εμπορικής Τράπεζας): www.ey.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης