Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

H Credit Agricole με ποσοστό 91,02% στην Emporiki bank

tags :
H Credit Agricole με ποσοστό 91,02% στην Emporiki bank
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου  € 1 δισ., καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την Credit Agricole, γεγονός που αναδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου τραπεζικού Ομίλου στη Γαλλία στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας και της ελληνικής οικονομίας. Μετά την αύξηση, το ποσοστό της Credit Agricole S.A. στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής Τράπεζας ανέρχεται σε 91,02%.
Ο κ. Alain Strub, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, δήλωσε σχετικά με την επιτυxή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου:
«Η Credit Agricole προχώρησε σε μία από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη Ελλάδα, και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Η μόλις ολοκληρωθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επιβεβαιώνει τις υψηλές προσδοκίες του Ομίλου για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας. Πέρα από την παρούσα κεφαλαιακή ενίσχυση, η Credit Agricole, με παρουσία σε 70 χώρες και 59 εκατομμύρια πελάτες, εξακολουθεί να συνεισφέρει στις δραστηριότητες της Εμπορικής σε πολλαπλά επίπεδα, μέσα από μεταφορά τεχνογνωσίας, προϊόντων και οργάνωσης.
Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δίνουν σημαντική ώθηση στη ρευστότητά μας, ενώ παράλληλα αποτελούν ισχυρό θεμέλιο στην προσπάθεια της Εμπορικής Τράπεζας να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, παραμένοντας σταθερά στο πλευρό των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης