Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ποιοι βραβεύτηκαν από την Emporiki bank Retail Awrads

tags :
Ποιοι βραβεύτηκαν από την Emporiki bank  Retail  Awrads
Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της 8ης διοργάνωσης των Emporiki Bank Retail Business Awards, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Athens Golf Club Γλυφάδας από τον Εκδοτικό Οργανισμό Direction και το περιοδικό Retail Business, σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και το ΣΕΛΠΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας. Η αγορά του λιανεμπορίου έδωσε σύσσωμη το παρών, σε μια εκδήλωση που επιβράβευσε για ακόμη μια χρονιά τους άριστους του κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ Βασιλόπουλος τιμήθηκε με τρεις συνολικά διακρίσεις: Retailer of the Year, CSR Retail Strategy (Κινητό Κέντρο Ανακύκλωσης) και Retail Campaign, μαζί με τη Spot JWT, για την εκστρατεία AB Testimonials.

Επίσης, βραβεύθηκαν οι Στέφανος Κωστούλας (Γεώργιος Χόντος ΑΕΕ-Retail Manager), H&M (Rising Star), Πλαίσιο-The Mall Athens (Retail Store-Ηλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Είδη), Βερόπουλος-Ολυμπιακό Χωριό (Retail Store-Super Market), La Pasteria-The Mall Athens (Retail Store-Eστίαση), Adidas-Golden Hall (Retail Store-Ένδυση/Υπόδηση) και Ηondos Center-Ιπποκράτους (Retail Store-Πολυκατάστημα).

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί πως φέτος απονεμήθηκαν και τρία νέα βραβεία, τα οποία δεν προέκυψαν από την ψηφοφορία, αλλά στηρίχθηκαν στα ευρήματα σχετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικότερα, τη διάκριση e-retail shop απέσπασε το e-shop, ενώ «Προμηθευτές της χρονιάς» αναδείχθηκαν οι Friesland Campina (Preferred Supplier/Food) και Procter & Gamble (Preferred Supplier/Non Food). Τέλος, τιμητική διάκριση δόθηκε στον Γρηγόρη Γιαλαμά, ιδρυτή, μέτοχο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Καταστημάτων Ένδυσης ΛΟΛΑ, για την πολύχρονη και σημαντική προσφορά του στο ελληνικό εμπόριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Direction Εκδοτικός Οργανισμός και εκδότης του περιοδικού Retail Business, Βαγγέλης Παπαλιός, μεταξύ άλλων, τόνισε πως παρά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις παθογένειες ετών, τα λάθη και τις παραλείψεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική αγορά λιανικής πρέπει να κοιτάζει μπροστά. «Αυτός είναι ο ρόλος του εμπορίου άλλωστε. Να οραματίζεται και να εξελίσσεται ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια και τις όποιες αρνητικές συγκυρίες. Ακριβώς αυτή είναι και η δική μας επιδίωξη ως θεσμού. Να δείξουμε πως ο καλός retailer στη φουρτούνα φαίνεται. Αυτή την ελπίδα, λοιπόν, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με δυνατή φωνή σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας, Λούκα Κατσέλη, η οποία απένειμε την κορυφαία διάκριση του Retailer of the Year, στο χαιρετισμό της τόνισε πως σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την παγκόσμια οικονομία, η βράβευση επιχειρήσεων που με τη συστηματική και καινοτόμο εργασία τους ξεχώρισαν, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Ακόμη ανέφερε πως «το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προωθεί άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές, δράσεις και πρωτοβουλίες για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, τη στήριξη των επενδύσεων, την αποτελεσματική χρήση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων και ιδιαίτερα του ΕΣΠΑ, για την προώθηση ενός νέου προτύπου ανάπτυξης με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε διάλογο με το ΣΕΛΠΕ και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την τόνωση του λιανικού εμπορίου, καθώς και για τα μέτρα εποπτείας της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή, προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλές οι τιμές και να πάρουν ανάσα οι οικογένειες».

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερη συνεχή χρονιά η εκδήλωση ήταν κλιματικά ουδέτερη. Σε συνεργασία με την S.D. Sustainable Development και το διεθνή Οργανισμό First Climate, είχε υπολογιστεί η ποσότητα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα κατά την πραγματοποίησή της και έχουν πραγματοποιηθεί οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αντισταθμιστούν.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Emporiki Bank Credit Agricole Group (Χορηγός Τίτλου), Wind (Βασικός Χορηγός), Αlapis, Mood Media, Atnet Communications (Χορηγοί), Αction Hellas, Colibri, FDi, Hotel Helmos Kalavrita, Le Spot Productions, Mass Courrier, Max Productions, mdata, next, SD Sustainable Development, Vision 2 Watch, Ζέρμπερα (Υποστηρικτές), ADV Prodigy, Όμιλος Carrefour, Google, Intrust, Kaspersky, SAP, Unilever (Retail Business Awards ’09 Official Partners), Mega, Κέρδος, Euro2day (Χορηγοί Επικοινωνίας), Σάμινθος (Χορηγός Βραβείων) και KPMG (Ελεγκτικός Φορέας).


EMPORIKI BANK RETAILBUSINESS AWARDS 2009


•    RETAILER OF THE YEAR - ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
•    RETAIL MANAGER - ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΝΤΟΣ ΑΕΕ)
•    RISING STAR - Η&Μ
•    RETAIL CAMPAIGN - ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΒ TESTIMONIALS) SPOT JWT
•    CSR RETAIL STRATEGY - ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ)
•    RETAIL STORE ΗΛΕΚTΡΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ  - ΠΛΑΙΣΙΟ (THE MALL ATHENS)
•    RETAIL STORE SUPER MARKET - ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ)
•    RETAIL STORE ΕΣΤΙΑΣΗ - LA PASTERIA (THE MALL ATHENS)
•    RETAIL STORE ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ    ADIDAS (GOLDEN HALL)
•    RETAIL STORE ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ - HONDOS CENTER (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ)
•    e-RETAIL SHOP - e-SHOP
•    PREFERRED SUPPLIER / FOOD - FRIESLAND CAMPINA
•    PREFERRED SUPPLIER / NON FOOD - PROCTER & GAMBLE
•    TIMHTIKH ΔΙΑΚΡΙΣΗ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ (ΙΔΡΥΤΗΣ, ΜΕΤΟΧΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΛΟΛΑ)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης