Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Οι εργαζόμενοι της Aspis Πρόνοια συναντώνται με Σαχινίδη

tags :
Οι εργαζόμενοι της Aspis Πρόνοια συναντώνται  με Σαχινίδη
Την Πέμπτη 10/11/2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, η Επιτροπή Αγώνα Διαμεσολαβούντων Ασπίς Πρόνοια θα παραβρεθεί σύσσωμη στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας κύριου Φ. Σαχινίδη (Καρ. Σερβίας 10 Σύνταγμα) ζητώντας άμεση συνάντηση μαζί του.
Η αδιαφορία της πολιτείας σχετικά με το τεραστίων διαστάσεων κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί οδηγεί σε κλιμάκωση του αγώνα ο οποίος θα πάρει εντελώς διαφορετική μορφή εάν δεν δοθούν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το μέλλον των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια. Καλούμε τον υπουργό να πάρει άμεση και ξεκάθαρη θέση επί του θέματος και να ενημερώσει με σαφήνεια τους εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους της ασφαλιστικής εταιρείας καθώς και τα διαμεσολαβούντα πρόσωπα για τις μελλοντικές ενέργειες επί του θέματος.

Το υπόμνημα

Με το υπόμνημά μας που κατατέθηκε στο Υπουργείο σας την 30η Οκτωβρίου 2009 σας ζητήσαμε άμεση συνάντηση για το εξαιρετικά σοβαρό και φλέγον θέμα της ανάκλησης άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια. Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας προς την γραμματεία σας, έκτοτε λαμβάνουμε μια μονότονη απάντηση που μας παραπέμπει για την συνάντηση από την μια εβδομάδα στην άλλη με την ίδια επωδό  ‘’αυτή τη στιγμή τρέχουν άλλα σοβαρότερα θέματα’’.
Φυσικά σαν Έλληνες πολίτες αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την σοβαρότητα των προβλημάτων τα  οποία διαχειρίζεστε προσωπικά και την λεπτότητα των χειρισμών που απαιτούνται για την ομαλοποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Θέλουμε όμως κι εμείς να πάρουμε σειρά προτεραιότητας στην ατζέντα σας διότι νοιώθουμε ότι δεν δίνεται καμία σημασία σε ένα θέμα που αφορά άμεσα ή έμμεσα 1.000.000 τουλάχιστον Έλληνες πολίτες.
Θέτουμε για άλλη μια φορά υπόψιν σας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν ο καθένας ξεχωριστά τα δικά τους  προβλήματα. Σας ρωτάμε προσωπικά ποιο πρόβλημα μπορεί να θεωρηθεί πιο σημαντικό από αυτό του καρκινοπαθή που πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, του καρδιοπαθή που πρέπει να εγχειριστεί ή να κάνει τις εξετάσεις του, του χρόνια νοσούντα, της εγκυμονούσας που δεν μπορεί να απολαύσει την υπέρτατη χαρά της προσμονής μιας νέας ζωής, του ανθρώπου ο οποίος αποταμίευσε τα χρήματά του για να εξασφαλίσει μια πρόσθετη σύνταξη ή να βοηθήσει τα παιδιά του και πολλών ακόμα που είχαν πολυτιμότατες παροχές από τα συμβόλαιά τους.
Όλοι αυτοί οι ασφαλισμένοι στις 21/09/2009 πήραν ρητές διαβεβαιώσεις από την Εποπτική Αρχή ότι τα συμβόλαιά τους συνεχίζουν να ισχύουν και ότι τα χρήματά τους είναι διασφαλισμένα. (Επισυνάπτεται αντίγραφο του σχετικού δελτίου τύπου).
Τις τελευταίες μέρες διάφορα δημοσιεύματα μιλάνε για  νόμο (3790-06/08/2009) ο οποίος δεν είναι συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο. Επειδή όμως τα ίδια δημοσιεύματα δεν κάνουν νύξη για το αν η ανάκληση της ασφαλιστικής εταιρείας ζωής είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο αναρωτιόμαστε για την σκοπιμότητά τους. Κάποιοι λένε ότι προετοιμάζεται το έδαφος για μη ανάληψη της ευθύνης από την πολιτεία με ανακοίνωση η οποία θα συμπέσει με την περίοδο των εορτών έτσι ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις.
Φυσικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ένα τέτοιο σενάριο το οποίο θα είχε τραγικές επιπτώσεις για χιλιάδες πολίτες και θα έπληττε καίρια έναν θεσμό ο οποίος συνεισφέρει ανυπολόγιστη  οικονομική και προνοιακή βοήθεια στην Εθνική Οικονομία.
Το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολύ δημιουργικό τρόπο από τους απαρτίζοντες τον ασφαλιστικό χώρο και με την ουσιαστική επικούρηση της πολιτείας, με απειροελάχιστο δημοσιονομικό κόστος.
Όμως αισθανόμαστε ότι εσείς έχετε πρόθεση να χρονοτριβήσετε νομίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του από τους αυτοματισμούς της αγοράς ή θα ξεχαστεί. Δυστυχώς η καθυστέρηση αυτή μόνο μεγεθύνει το πρόβλημα και συσσωρεύει πολλαπλάσια άλλα για το μέλλον.
Ζητάμε άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σύμφωνης με το κοινοτικό δίκαιο η οποία θα ρυθμίζει ουσιαστικά το πρόβλημα και όχι ρύθμιση επικοινωνιακού χαρακτήρα η οποία θα επιτείνει το πρόβλημα. Οι ασφαλισμένοι και οι διαμεσολαβούντες πρέπει να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα ξαναλειτουργήσουν οι διαδικασίες.
Η πολιτεία είναι μία, έχει συνέχεια και καμία ολιγωρία δεν είναι ανεκτή. Η σημερινή κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει το πρόβλημα και να έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος.
Η συνεχιζόμενη αδράνεια οδηγεί σε ταπείνωση τους ασφαλισμένους, ενώ οι διαμεσολαβούντες καταστρέφονται οικονομικά και ηθικά κάθε μέρα που περνάει. Πιστεύουμε ότι θέλετε όλοι αυτοί οι πολίτες να μην κάνουν δυστυχισμένα Χριστούγεννα.
Παραμένουμε στο πλευρό σας προσφέροντας την βοήθειά μας η οποία δεν μας έχει ζητηθεί ως τώρα αν και είμαστε άμεσα θιγόμενοι από την κατάσταση αυτή.
Επιφυλασσόμαστε όμως για κάθε ενέργεια προς την εξασφάλιση των συμφερόντων των πελατών μας και κατ’ επέκτασιν των δικών μας εφόσον δεν ρυθμιστεί ξεκάθαρα και οριστικά το πρόβλημα.

Με τιμή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΩΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης