Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Δώστε δουλειές στους ξένους για να δείτε μέχρι και εκθέσεις ότι η Ελλάδα είναι οικονομικός παράδεισος

Δώστε δουλειές στους ξένους για να δείτε μέχρι και εκθέσεις ότι η Ελλάδα είναι οικονομικός παράδεισος
Έως και κατάντια θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η στάση ορισμένων ξένων για την Ελληνική οικονομία.
Μας θεωρούν έως και χρεοκοπημένους  και αν αναλάβουν καμιά αναδοχή όπως στην περίπτωση της 5ετούς κοινοπρακτικής έκδοσης επανέρχονται με σχετικούς διθυράμβους ότι τελικά η Ελλάδα έχει αντοχές και δεν θα χρεοκοπήσει.
Η περίπτωση της Deutsche Bank είναι χαρακτηριστική , πουλούσε  ή καλύτερα ξεφόρτωνε μαζικά ελληνικά ομόλογα. Όταν πήρε μέρος στην κοινοπρακτική έκδοση σταμάτησε και εν συνεχεία επανήλθε με εκθέσεις για την Ελλάδα , ότι δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Στελέχη της όμως πριν εβδομάδες δήλωναν ότι η Ελλάδα δεν θα την γλυτώσει.
Το www.bankingnews.gr πληροφορείται ότι υπάρχουν γκρίνιες μεταξύ των βασικών διαπραγματευτών αγοράς καθώς δεν επελέγησαν στην 5ετία ενώ αναμένουν να συμμετάσχουν ως ανάδοχοι στην 10ετία.
Είναι μάλλον βέβαιο ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί ως εξής , όσοι πάρουν την αναδοχή της 10ετίας μετά το πέρας της θα εμφανισθούν εκθέσεις για την σταθερότητα της οικονομίας.
Όσοι δεν συμμετάσχουν ως ανάδοχοι θα συνεχίζουν ν θεωρούν ότι η Ελλάδα θα έχει προβλήματα , μέχρι και αυτοί να πάρουν κάποιες δουλειές από την χώρα.
Όταν η Ελλάδα έχει χάσει το διαπραγματευτικό ατού της είναι ξεκάθαρο ότι θα άγεται και θα φέρεται με βάση τις διαθέσεις ορισμένων ξένων.
Στέλεχος ξένης τράπεζας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δώστε δουλειές στους ξένους για να δείτε μέχρι και εκθέσεις ότι η Ελλάδα είναι οικονομικός παράδεισος. Αν πάρουν δουλειές όλα θα αλλάξουν , ξαφνικά θα γίνουν θετικότεροι για την Ελλάδα.  
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης