Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Ελλάδα χρεοκοπεί η κοινωνία έχει άλλη άποψη – Οι αντιθέσεις με την Αργεντινή

 Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Ελλάδα χρεοκοπεί η κοινωνία έχει άλλη άποψη – Οι αντιθέσεις με την Αργεντινή
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μας έχουν χρεοκοπήσει καμιά δεκαπενταριά  φορές , οι διεθνείς επενδυτές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε προ της κατάρρευσης και ότι αν δεν υπάρξει λύση σωτηρίας για την Ελλάδα από την ΕΕ η χρεοκοπία είναι προ των πυλών.
Δεν υπάρχει διεθνές μέσο ενημέρωσης που να μην ασχοληθεί με την Ελλάδα και το κίνδυνο χρεοκοπίας της.
Ο Έλληνας που ασχολείται με το χρηματιστήριο είναι περισσότερο υποψιασμένος και ενημερωμένος καθότι έχει επενδύσεις , έχει τοποθετημένα χρήματα στο ΧΑ , σε καταθέσεις ή σχεδιάζει να επενδύσει.
Ο μέσος πολίτης με βάση την καθημερινότητα του είναι αμφίβολο αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Καθημερινά  διαπιστώνω ότι ο κόσμος δεν  πιστεύει ούτε κατά διάνοια ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Πηγαίνοντας στο super market ή στα μαγαζιά επίσης ο κόσμος δεν αντιδρά ωσάν η χώρα να βαίνει προς χρεοκοπία.
Ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας με τα προβλήματα και τις αδυναμίες του συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Ο μέσος πολίτης  ζει την καθημερινότητα του χωρίς να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Έχουμε λοιπόν , διεθνή  τύπο , κερδοσκοπία , ασφυκτικές πιέσεις από την ΕΕ για μέτρα , αλλά η κοινωνία δεν έχει καταλάβει τίποτε ή σχεδόν τίποτε.
Δύο πράγματα θα συμβούν είτε οι φόβοι για χρεοκοπία της Ελλάδος εξυπηρετούν την ΕΕ και την κυβέρνηση ώστε να περάσει μια σοσιαλιστική κυβέρνηση σκληρά μέτρα  , είτε η κοινωνία προσεχώς θα υποστεί σοκ αν η κατάσταση παρεκτραπεί.
Προσεχώς θα διαπιστωθεί αν τελικά η κοινωνία που συνεχίζει να ζει την καθημερινότητα της έχει αντιληφθεί σωστά ότι η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί ή απλά θα υποστεί ένα σοκ. Υπάρχει το ενδεχόμενο η κοινωνία να κάνει τόσο μεγάλο λάθος ή η κοινωνία να είναι υπνωτισμένη θα φανεί προσεχώς,.
Εσχάτως πραγματοποιούνται παραληρισμοί με την Αργεντινή αλλά νομίζω ότι είναι άτοποι.
Η Αργεντινή είχε πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα επί χρόνια , η κοινωνία ξεσηκώθηκε γιατί απλά πεινούσε.
Η κοινωνική δυσαρέσκεια ξεχείλισε και ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους.
Στην Ελλάδα , με το ευρώ , με την παραοικονομία , με την στήριξη της ΕΕ όποια και αν είναι αυτή και με σοσιαλιστική κυβέρνηση που ελέγχει τα συνδικάτα , τους συνδικαλιστές που δεν φημίζονται και για την εργατικότητα τους , μάλλον ο κόσμος θα συνεχίσει να ζει την καθημερινότητα του.
Μόνη εξαίρεση αν τελικά αυτό που ζει ο μέσος Έλληνας είναι πλασματικό και σύντομα δει την πικρή αλήθεια…..
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει τότε η κοινωνία πραγματικά θα πιαστεί στον ύπνο.
Χωρίς αμφιβολία η ελληνική οικονομία μπορεί να χαρακτηρισθεί ή να ενταχθεί στην ειδική κατηγορία όχι των ανεπτυγμένων ή αναπτυσσόμενων αλλά της κατηγορίας μπάχαλο αλλά αυτό το μπάχαλο δεν νομίζω ότι είναι ακόμη έτοιμο να πέσει στον γκρεμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης