Απόψεις - Άρθρα

Το να στηρίξει η Ελλάδα την Ρωσία δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται από την ΕΕ – Ορθή πολιτική στάση η στήριξη της Ρωσίας

Το να στηρίξει η Ελλάδα την Ρωσία δεν σημαίνει ότι απομακρύνεται από την ΕΕ – Ορθή πολιτική στάση η στήριξη της Ρωσίας
Το να στηρίξει η Ελλάδα την Ρωσία με αφορμή τις κυρώσεις που έχουν υπάρξει εκατέρωθεν ΕΕ και Ρωσίας δεν θα αναιρούσε τον διαχρονικό ρόλο της Ελλάδος στην ΕΕ αλλά θα αναδείκνυε τον περιφερειακό της ρόλο.
Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας του κεντροδεξιού χώρου συμφωνεί με την άποψη ότι η Ελλάδα έπρεπε να διαφοροποιηθεί από την θέση της ΕΕ όσον αφορά την Ρωσία, να εκμεταλλευτεί τις διαχρονικά καλές σχέσεις των δύο λαών και να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις ΕΕ με την Ρωσία.
Παρακολουθώντας σήμερα τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κ Βούλτεψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικίνδυνες θέσεις για την Ρωσία αποδεικνύεται γιατί η Ελλάδα δεν έχει στρατηγική στην εξωτερική της πολιτική.
Δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς ούτε θα υπερασπιστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα υπερασπιστούμε την λογική.
Αν η Ελλάδα είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή κατά των κυρώσεων και είχε επιδιώξει την στρατηγική της προσέγγισης των δύο μερών της Ρωσίας και της ΕΕ….αυτό θα σήμαινε ότι η Ελλάδα απομακρύνεται από την ΕΕ;
Ούτως ή άλλως η στρατηγική της ΕΕ ως προς την Ρωσία είναι 100% λάθος και στο τέλος όλοι θα το κατανοήσουν.
Ως ένα ανεξάρτητο κράτος η Ελλάδα έχει και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
Μόνο αν όλοι συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο κράτος, δεν έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική λόγω της οικονομικής της δέσμευσης από την ΕΕ.
Αν όλοι θεωρήσουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα άβουλο απόλυτα κατευθυνόμενο κράτος τότε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν να αλλάξουν αυτή την τραγική κατάσταση.
Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά ακολούθησε τον λάθος δρόμο στην εξωτερική της πολιτική, ακολούθησε την λάθος επιλογή.
Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το κόμμα των διάσπαρτων απόψεων έχει πολύ πιο καθαρή θέση από την ΝΔ στα θέματα μείζονος σημασίας εξωτερικής πολικής.
Ας καταλάβουν στην ΝΔ ότι η Ρωσία δεν είναι εχθρός της Ελλάδος αλλά η Ελλάδα εχθρός του εαυτού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης