Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Για το εθνικό καλό….γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμία εθνική συνεννόηση – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Για το εθνικό καλό….γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμία εθνική συνεννόηση – Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν  να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ
Επικρατεί μια άκρως εσφαλμένη αντίληψη στο πολιτικό σύστημα, ότι όταν κινδυνεύει η Ελλάδα από παιδαριώδη λάθη της εκάστοτε κυβέρνησης όλα τα κόμματα θα πρέπει να συνενώνονται για να διορθώσουν την γκάφα της κυβέρνησης.
Η αντίληψη αυτή ως νοοτροπία υπάρχει και σε γενικές γραμμές στο παρασκήνιο δεν είναι σαφές αν όντως συμβαίνει ή όχι.
Μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες, η τηλεόραση παρουσιάζουν, την εθνική ενότητα ως το καταλυτικό στοιχείο για να μπορέσει να προοδεύσει ο τόπος.
Επειδή το κείμενο εμπεριέχει προσωπική άρα υποκειμενική άποψη θα καταγράψουμε και πληροφορίες που ορισμένοι κύκλοι διαρρέουν και ως καθένας ας εξάγει τα συμπεράσματα του.
Πρωτίστως είναι 1000% λάθος η εθνική συνεννόηση σε αυτή την φάση.
Ο βασικός λόγος είναι ότι η τωρινή βουλή δεν είναι αντιπροσωπευτική.
Η ΝΔ είχε λάβει 29,66% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ή 129 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,89% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 33 έδρες και 12,28%, οι ΑΝΕΛ 20 έδρες και 7,51% και η  Χρυσή Αυγή 18 έδρες και 6,92%.
 Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2014 κατέδειξαν ότι το πολιτικό σκηνικό έχει ανατραπεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η ΝΔ δεύτερη και χάνει ποσοστά, η χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα και ακολουθεί το Ποτάμι και 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΗΜΑΡ που είχε εκλέξει 17 βουλευτές έχοντας λάβει ποσοστό 6,25% στις εκλογές του 2012 έχει καταρρεύσει.
Επίσης η Βουλή έχει αλλάξει η ΝΔ βρίσκεται με 127 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ με 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ με 28, οι ΑΝΕΛ με 13, η Χρυσή Αυγή με 16, η ΔΗΜΑΡ με 10, το ΚΚΕ με 12 και οι ανεξάρτητοι 23 βουλευτές.
Άρα το βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η τωρινή βουλή δεν είναι αντιπροσωπευτική.
Είναι αδιανόητο π.χ. να μιλάμε για εθνική ομοψυχία όταν η κοινωνία έχει αλλάξει επιλογές έχει άλλες προτιμήσεις.
Η εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι αντίστοιχη των απαιτήσεων της κοινωνίας και όχι σε μια λογική να διασωθούν τα πολιτικά κόμματα που καταρρέουν.
Για τον λόγο αυτό χρειάζονται οι πρόωρες εκλογές, η βουλή πρέπει να ανανεωθεί ώστε να είναι αντίστοιχη με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις της κοινωνίας.
Η νέα βουλή θα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτική σε σχέση με την τωρινή που είναι αναντίστοιχη με τις κυρίαρχες τάσεις στην κοινωνία.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι αυτό αποτελεί μια πικρή πραγματικότητα που όλοι αναγνωρίζουν.
Εθνική συνεννόηση δεν μπορεί να υπάρξει τώρα, θα ήταν εθνική συνεννόηση τραγέλαφος, συνεννόηση μικροπολιτικών συμφερόντων που δεν θα είχε κανένα κύρος και καμία κοινωνική νομιμοποίηση.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου καταφθάνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ΝΔ συνεχίζει την πτώση της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση πηγές – όχι μόνο μια πηγή – δημοσκόπηση που παραδόθηκε πρόσφατα δείχνει η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ να διαμορφώνεται στο 8,5% με τάσεις αύξησης και όχι μείωσης.
Ο ΕΝΦΙΑ και το φιάσκο της εξόδου από τα μνημόνια έχουν αποδεκατίσει την κυβέρνηση εκλογικά που οδηγείται σε συντριβή.
Μόνο αν υπάρξει κάποιο ιστορικό γεγονός θα μπορούσε να αποτραπεί η συντριβή και να εξελιχθεί σε διαχειρίσιμη ήττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Οι επίσημες δημοσκοπήσεις πάντως διαμορφώνουν μια διαφορά από 4% έως 6,8% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης