Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Deutsche Bank: Η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει μόνο μέσω της ΕΚΤ - Απαραίτητες οι δομικές μεταρρυθμίσεις

Deutsche Bank: Η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει μόνο μέσω της ΕΚΤ - Απαραίτητες οι δομικές μεταρρυθμίσεις
Ορόσημο για τις τράπεζες η εποπτεία της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Deutsche Bank
Στις κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης πετάει το…μπαλάκι της ευθύνης για την ενίσχυση της αναιμικής οικονομίας στην ευρωζώνη η Deutsche Bank, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη συζήτηση για τις αιτίες της στασιμότητας.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας χαρακτηρίζει ορόσημο για ένα σταθερό και ασφαλές χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη, την ανάληψη της εποπτείας των ευρωτραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), από 1ης Νοεμβρίου του 2014.
Ωστόσο προειδοποιεί δια στόματος του Juergen Fitschen, co – CEO στην Deutsche Bank ότι η ανάκαμψη δεν πρόκειται να έρθει, για όσο διάστημα δεν εφαρμόζονται δομικές μεταρρυθμίσεις.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες οι οποίες θα εποπτεύονται απευθείας από την ΕΚΤ, έχουν ήδη ισχυροποιήσει τους ισολογισμούς τους, κατά 203 δισ. ευρώ σχεδόν, από τα μέσα του 2013, όπως δήλωσε ο ίδιος ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι φωνές των αναλυτών που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της ΕΚΤ δεν αρκούν για να ενισχυθεί η αναιμική ανάκαμψη της ευρωζώνης πληθαίνουν.
Οι δομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και η αύξηση των δαπανών για επενδύσεις, είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη, όπως τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης