Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κρίση «μετακομίζει» σε Γαλλία, Βέλγιο και Φινλανδία... - Οι ανησυχητικές ενδείξεις

Η κρίση «μετακομίζει» σε Γαλλία, Βέλγιο και Φινλανδία... - Οι ανησυχητικές ενδείξεις
Στις χώρες αυτές έχουν παρατηρηθεί αρκετά έντονες αυξήσεις του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια
Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις χώρες της νότιας ζώνης του ευρώ έχει αφήσει κάποιες βασικές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Φινλανδία και τη Γαλλία να υστερήσουν, θέτοντας τις σε κίνδυνο, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν η "νέα περιφέρεια".
Αυτό αναφέρει στη νέα της ανάλυση η Capital Economics, η οποία παρατηρεί ότι σε ορισμένες χώρες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ο πυρήνας της Ευρωζώνης, έχουν παρατηρηθεί αρκετά έντονες αυξήσεις του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το ίδιο συνέβη και στις χώρες εκείνες που χτύπησε πρώτες η κρίση, δηλαδή τις περιφερειακές χώρες.
"Αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει τις περιφερειακές οικονομίες να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητα τους πιο γρήγορα, μερικές βασικές οικονομίες, όπως το Βέλγιο, κινδυνεύουν να μείνουν πίσω", αναφέρουν οι Roger Bootle και Jonathan Loynes, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής οικονομολόγος αντίστοιχα της Capital Economics.
Η έκθεση αναλύει τις αλλαγές στην ανταγωνιστικότητα στη ζώνη του ευρώ από την εξέταση του μοναδιαίου κόστους εργασίας σε όλη την περιοχή.
Στον αντίποδα, οι οικονομίες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας έχουν επιτύχει σημαντική μείωση του εν λόγω κόστους κατά τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης