Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κύριοι κυβερνείστε με σοβαρότητα και σωπάστε – Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στα ανοικτά

tags :
Κύριοι κυβερνείστε με σοβαρότητα και σωπάστε – Η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στα ανοικτά
Μόλις μέσα σε 33 ημέρες, η κυβέρνηση έβγαλε στην επιφάνεια τα εσωτερικά της προβλήματα και τα δομικά «θέματα» συνοχής που σιγόβραζαν
Κατά πόσο δικαιούται μια κυβέρνηση που έχει υποχρεωθεί σε σχεδόν ολική ακύρωση των προεκλογικών εξαγγελιών της – άρα και σχεδόν ολική ακύρωση, αναβολή  ή ματαίωση των λόγων που προτιμήθηκε από το 41% όσων εψήφισαν - να συνεχίζει να κάνει ανερμάτιστα «κηρύγματα» που υποσκάπτουν περαιτέρω την οικονομία και την ψυχολογία της αγοράς;
Η ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει να κάνει επικίνδυνες ακροβασίες με τα στελέχη της να επιδίδονται σε έναν ιδιότυπο «διαγωνισμό» της πιο εντυπωσιακής, της πιο τρανταχτής δήλωσης, που θα σπάει τα πρότερα ταμπού και θα δείχνει ότι πλέον η χώρα γύρισε σελίδα!
Η απόλυτη σύγχυση, η ανομοιογένεια, η παντελής απουσία έστω και ελάχιστης σύμπλευσης ακόμα και στα βασικά, είναι κυρίαρχα στοιχεία που εντείνουν το αλαλούμ στην κοινωνία, «σκοτώνουν» περαιτέρω την αγορά, ακυρώνουν οποιαδήποτε καλή – επιμέρους - προσπάθεια επιχειρείται.
Όλοι μιλάνε για όλα, ασχέτως χαρτοφυλακίου που είναι διορισμένοι, εντείνοντας τη σύγχυση και την ανασφάλεια.
Όλο αυτό το σκηνικό βεβαίως εμφορείται αφενός από την έτσι κι αλλιώς ετερόκλητη ιδεολογική υπόσταση πολλών μελών της κυβέρνησης αλλά και συνολικά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που σε κεφαλαιώδη ζητήματα για την οικονομία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κοινωνία και τις διεθνείς σχέσεις, έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Βεβαίως, κανείς δεν ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα μέσα σε δύο – τρία χρόνια μετατράπηκε από περιθωριακό σχήμα του 3% ή 4% σε κόμμα εξουσίας και αναγκαστικής διαχείρισης της εξουσίας, με πραγματικούς όρους ευθύνης και όχι με όρους αντιπολίτευσης!
Από το κρυφτούλι με τις λέξεις για το αν είναι μνημόνιο η συμφωνία με τους εταίρους και το αν θα λέγεται… «θεσμοί» η πρώην τρόικα, φτάσαμε στις αποφάσεις όπως το επίδομα σίτισης στη ΔΕΗ, που έρχεται να σκανδαλίσει και δικαίως ολόκληρη την κοινωνία.

Από τις αποφάσεις για την παιδεία το άσυλο και πανεπιστήμια, έως το μεταναστευτικό και την Αμυγδαλέζα, από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι και τη γενική επενδυτική πολιτική, η κυβέρνηση δείχνει ένα πρόσωπο κάθε άλλο παρά ομοιογενές.
Σύγχυση, αλληλοαναιρέσεις, αυτοδιαψεύσεις, παλινδρομήσεις συνθέτουν ένα πραγματικό χάος, με θύμα την κοινωνία, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, θέτοντας παράλληλα σε απόλυτο κίνδυνο τη χώρα και τη σωτηρία της χώρας.
Μόλις μέσα σε 33 ημέρες, η κυβέρνηση έβγαλε στην επιφάνεια τα εσωτερικά της προβλήματα και τα δομικά «θέματα» συνοχής που σιγόβραζαν, οδηγώντας σε έναν πρωτοφανή τραγέλαφο που κοντεύει – εκτός των άλλων – να τινάξει στον αέρα τη διεθνή υπόσταση της χώρας, τουλάχιστον σε διπλωματικό – πολιτικό επίπεδο.
Κύριος εκπρόσωπος και κυρίαρχο… δείγμα της απόλυτης σύγχυσης που έχει καταλάβει την ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ασφαλώς ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης, που μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχει καταφέρει να στρέψει όλη την Ευρώπη κατά της Ελλάδος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.
Ανερμάτιστος, ασταθής, εγωπαθής, απόλυτα συγχυσμένος, ελλιπής σε ενημέρωση και γνώσεις, έχει ήδη συμπληρώσει εκατοντάδες ώρες δίνοντας συνεντεύξεις σε οποιοδήποτε – μεγάλο, μικρό, περιφερειακό, ανύπαρκτο ή υπαρκτό - μέσο ενημέρωσης του έχει ζητήσει συνέντευξη!
Το κακό που ήδη έχει προξενήσει στη χώρα είναι τεράστιο και μπορεί να γίνει ακόμη πιο δραματικό, αν δεν τον μαζέψει άμεσα, ταχύτατα ο πρωθυπουργός και οι περισσότερο έμπειροι πέριξ αυτού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης