Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο Varoufakis στη… Disneyland της πολιτικής - Μια πρωτοφανής πολιτική καρικατούρα, σε διεθνές επίπεδο!

tags :
Ο Varoufakis στη… Disneyland της πολιτικής - Μια πρωτοφανής πολιτική καρικατούρα, σε διεθνές επίπεδο!
Ο Γ. Βαρουφάκης συμπεριφέρεται με την άγνοια κινδύνου ενός μικρού παιδιού που χάνεται στη… Disneyland της πολιτικής, των flash και της υπερ-προβολής - Όμως (δυστυχώς) είναι υπουργός οικονομικών!
Είτε χρίζει, είτε όχι ιατρικής… έρευνας και παρακολούθησης, η περίπτωση Βαρουφάκη έχει ήδη γράψει ιστορία στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας και όχι μόνο, καθώς πρόκειται για μια πρωτοφανή ατραξιόν, ίσως χωρίς προηγούμενο.
Φούσκα ή όχι, απάτη ή όχι, η περίπτωση Βαρουφάκη είναι ένα «προϊόν» που δημιουργήθηκε μέσα από το εναλλακτικό star system, τα social media αλλά και τα τηλεοπτικά παράθυρα που στην Ελλάδα έγιναν κυρίαρχη κουλτούρα και «κυβέρνηση» την τελευταία 20ετία.
Ο Γ. Βαρουφάκης, είναι κύριος εκπρόσωπος και κεντρικό δείγμα της απόλυτης σύγχυσης που έχει καταλάβει την ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όντας και αυτός που μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχει καταφέρει να στρέψει όλη την Ευρώπη κατά της Ελλάδος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.
Ανερμάτιστος, ασταθής, εγωπαθής, απόλυτα συγχυσμένος, ελλιπής σε ενημέρωση και γνώσεις, έχει ήδη συμπληρώσει εκατοντάδες ώρες δίνοντας συνεντεύξεις σε οποιοδήποτε – μεγάλο, μικρό, περιφερειακό, ανύπαρκτο ή υπαρκτό - μέσο ενημέρωσης του έχει ζητήσει συνέντευξη!
Κάποιοι κάνουν λόγο έως και για… 100 συνεντεύξεις έως τώρα! Αριθμός που, μέσα στην υπερβολή του, δίνει το στίγμα της παράκρουσης και της λύσσας για δημοσιότητα!
Με έντονα στοιχεία παθολογικής αλαζονείας, λατρεύει να σκανδαλίζει τους διεθνείς συνομιλητές του, πιστεύοντας – μέσα στην αυταπάτη του – ότι έτσι πετυχαίνει περισσότερα, ότι διαπραγματεύεται καλύτερα! Δείχνει εικόνα... φαντασμένου χωρίς συναίσθηση της ύψιστης σοβαρότητας του ρόλου του υπουργού οικονομικών!
Οι πολιτικοί, όπως και οι προπονητές, όπως και άλλοι, δεν κρίνονται από τις ακαδημαϊκές περγαμηνές τους ούτε από τις θεωρίες τους επί… χάρτου, αλλά στο πραγματικό γήπεδο.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών του σε… πραγματικές συνθήκες, είναι χείριστο έως δραματικό, εκπροσώπησε κάκιστα την κυβέρνηση και τη χώρα, η οποία ξεμένει από διεθνείς «φίλους», εταίρους, υποστηρικτές και παράλληλα ξεμένει και από ρευστότητα! Αρκεί να τονιστεί ότι η κυβέρνηση σύρθηκε σε μια 4μηνη παράταση μνημονίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση…

Μια απολύτως γελοία εικόνα, ενός ανθρώπου σε πλήρη σύγχυση που συμπεριφέρεται με την άγνοια κινδύνου ενός μικρού παιδιού που χάνεται στη… Disneyland της πολιτικής, των flash και της υπερ-προβολής.
Το κακό που ήδη έχει προξενήσει στην οικονομία είναι τεράστιο και μπορεί να γίνει ακόμη πιο δραματικό, αν δεν τον μαζέψει άμεσα, ταχύτατα ο πρωθυπουργός και οι περισσότερο έμπειροι πέριξ αυτού.

Ήδη ο Βαρουφάκης έχοντας σκανδαλίσει και το μισό κόμμα έχει «καεί» σε σημαντικό βαθμό και στα μάτια της κοινωνίας, που αργά αλλά σταθερά ανακαλύπτει τη μνημειώδη φούσκα και ανυπαρξία που «κουβαλάει» το όνομά του.
Ο ίδιος, μέσα από ένα σχιζοφρενικού τύπου αντικρουόμενο αλαλούμ έχει παρουσιάσει εντελώς ετερόκλητα σενάρια και αφηγήματα για την πληρωμή (ή όχι) του ΔΝΤ και των διεθνών υποχρεώσεων, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, το χρέος, το ΦΠΑ, τις έκτακτες εισφορές, τις αποκρατικοποιήσεις!
Ένας αχταρμάς που σκοτώνει περαιτέρω την ψυχολογία της αγοράς, καθιστώντας τη χώρα μας διεθνή περίγελο σε όλα τα επενδυτικά, πολιτικά ή διπλωματικά «γκαλά»!
Ασχέτως με την ηθελημένη ή όχι μυωπία που «καλλιεργείται» εγχωρίως για λόγους κατανάλωσης με τις αβανταδόρικες δημοσκοπήσεις, ο κ. Βαρουφάκης έχει καταστεί πλέον μια πρωτοφανή ατραξιόν πολιτικής καρικατούρας, σε διεθνές επίπεδο!
Τα χλευαστικά έως υβριστικά σχόλια διεθνώς έχουν λάβει μορφή και ένταση που κανείς δεν δικαιούται να αγνοήσει, καθώς πρόκειται για κορυφαίο θεσμικό παράγοντα της κυβέρνησης και της χώρας.
Και βεβαίως, θα είχε αρκετή… πλάκα ίσως και για λόγους… ιατρικούς ή άλλους, αν δεν ήταν τόσο κρίσιμος ο θεσμικός ρόλος του υπουργού οικονομικών, άρα και τόσο επικίνδυνες οι αυταπάτες και οι ακροβασίες του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης