Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι τελευταίες ημέρες της… Πομπηίας – Πόλεμος επιβίωσης, εν μέσω διχόνοιας και νεκρών δοξασιών

tags :
Οι τελευταίες ημέρες της… Πομπηίας  – Πόλεμος επιβίωσης, εν μέσω διχόνοιας και νεκρών δοξασιών
Η χώρα έχει εγκλωβιστεί σ’ ένα αυτιστικό σπιράλ πολιτικής… χασομέριας, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο - Απαιτείται ανένδοτος και… προπαγάνδα για επενδύσεις
Η χώρα είναι σαν να ζει τις τελευταίες ημέρες της… Πομπηίας σε ότι αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο, τις βιοτεχνίες, τις μικρομεσαίες εταιρείες! Καθημερινά προστίθενται εκατοντάδες άνεργοι στους ήδη χιλιάδες, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν επίσης καθημερινά.
Δεν είναι καταστροφολογία, είναι μια αλήθεια και θα την επαναλάβουμε για έμφαση: Δεκάδες επιχειρήσεις κλείνουν επίσης καθημερινά!
Η κατάσταση, για πολλούς αναλυτές είναι μη αναστρέψιμη. Επιχειρήσεις, μαγαζιά και βιοτεχνίες που για να «στηθούν», να λειτουργήσουν και να σταθούν στα πόδια τους απαιτείται τιτάνια προσπάθεια, κατεβάζουν ρολά με ραγδαίους ρυθμούς, οδηγώντας σε μια ισοπεδωτική κατάσταση την κοινωνία. Ο χώρος της οικονομίας και των επιχειρήσεων συνεχίζει να βρίσκεται και μετά τις εκλογές σε μια ιδιότυπη ομηρία, έρμαιο της πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και της απειρίας της νέας κυβέρνησης.
Η νέα κυβέρνηση, εδώ και τέσσερις μήνες παλινωδεί εν μέσω της αμετάκλητης συνειδητοποίησης της πραγματικότητας, της… σύγκρουσης με τα προηγούμενα κατεστημένα, αλλά και της αδυσώπητης διαχείρισης της στυγνής οικονομικής κατάστασης, η οποία παραμένει σκληρή και καθόλου επιεικής, ασχέτως με τις (όποιες) καλές προθέσεις.
Η κυβέρνηση για αλλού ξεκίνησε και αλλού η πραγματικότητα την οδηγεί και αυτό είναι – δυστυχώς  - μια αλήθεια που πέρα από τις ενδογενείς ιδεολογικές συγκρούσεις και… αναπροσαρμογές, επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Ελλάδα μπήκε στο διεθνές κάδρο της αρνητικής προβολής, τα δημοσιεύματα για Grexit σκοτώνουν κάθε εμπιστοσύνη που με κόπο είχε χτιστεί, οι εγγυήσεις που ζητούνται από επαγγελματίες εισαγωγείς και άλλους είναι δυσβάστακτες, έως και απαγορευτικές.
Σε μια συγκυρία που ήδη βρίσκεται σε οργανωτικό οργασμό η νέα τουριστική περίοδο, η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σ’ ένα αυτιστικό σπιράλ πολιτικής… χασομέριας. Δεν κινείται απολύτως τίποτα!  
Αντί να μπουν μπροστά οι μηχανές για έλκυση επενδύσεων, καλλιέργεια περιβάλλοντος ανάπτυξης και εργασίας, η χώρα έχει εγκλωβιστεί – με ευθύνη της κυβέρνησης – σε μια μακραίωνη και αέναη «διαπραγμάτευση», που έχει πνίξει, λόγω έλλειψης ρευστότητας, την αγορά.
Αντί να έχει ξεκινήσει ανένδοτος και… προπαγάνδα για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας, αντί να έχει ξεκινήσει πραγματικός «πόλεμος» για το πώς θα δημιουργηθούν δουλειές για τους 1,5 ανέργους του ιδιωτικού τομέα, η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη σε διλήμματα που δεν υπάρχουν.

Μπορούμε να αντιληφθούμε την καταστροφή;

Οι θιασώτες της… δραχμής, το λόμπι της δραχμής, συνεχίζει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και να σκοτώνει κάθε ελπίδας ανάκτησης ηθικού και εθνικής «συμφωνίας» για έναν υπέρ πάντων αγώνα ανάπτυξης και δημιουργίας.
Μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει να κλείνουν 59 επιχειρήσεις καθημερινά; Μικρές, μεσαίες ή μεγαλύτερες; Μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει 613 άνθρωποι να προστίθενται στη μεγάλη – μακάβρια – στρατιά των ανέργων;
Τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ήταν κάτι παραπάνω από μακάβρια και παραπέμπουν ευθέως σε πόλεμο!
Μόνο ο πόλεμος μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια ισοπεδωτική καταστροφή!
Το 95% των αιτημάτων χορήγησης δανείων απορρίπτεται καθημερινά από τις εμπορικές τράπεζες, οδηγώντας σε απόγνωση και ασφυξία τον εμπορικό κόσμο, καθώς μόνο μία στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητεί δανειοδότηση από τις συστημικές τράπεζες.
Η ΕΣΕΕ εκφράζει κραυγή απόγνωσης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους δανειστές, ακόμη και αν αυτή είναι κατώτερη των προσδοκιών.
Στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τέσσερις βιοτεχνίες την ημέρα βάζουν λουκέτο, ενώ συνολικά 538 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου έκλεισαν από την αρχή του χρόνου! Μπορούμε να αναλογιστούμε το μέγεθος της καταστροφής; Τα δεκάδες άτομα, που χάνουν την εργασία τους; Μια πρωτοφανής «πυρκαγιά» κατατρώει τα επιχειρηματικά σωθικά της χώρας, σπέρνοντας την καταστροφή!
Η χώρα βιώνει έναν πόλεμο, εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται σ’ ένα παιχνίδι φθοράς και εγκλωβισμού, εν μέσω μνημονίων, διχόνοιας, ψεμάτων, «νεκρών» δοξασιών και φανταστικών – ή πραγματικών – εχθρών. Η Ελλάδα, μετά από μια 5ετία ιδιότυπου πολέμου και αυτοεγκλωβισμού, φαίνεται πως βιώνει τις τελευταίες ημέρες της… Πομπηίας στην οικονομία και τις επιχειρήσεις!
Ακούει κανείς;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης