Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Εναλλακτικό σχέδιο, πειστικές προτάσεις και πρωτοβουλία κινήσεων το ζητούμενο για τον Μητσοτάκη

Εναλλακτικό σχέδιο, πειστικές προτάσεις και πρωτοβουλία κινήσεων το ζητούμενο για τον Μητσοτάκη
Ανηφορικός ο δρόμος για την εξουσία…
Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Politico Europe αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης (μαζί με τους Matteo Renzi και Emanuel Macron) είναι από τους τρεις Ευρωπαίους πολιτικούς που θα έχουν ουσιαστική επιρροή στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα θετικό για τον ίδιο δημοσίευμα, το οποίο αν μη τι άλλο προσθέτει πόντους στην προσπάθεια του να διαμορφώσει την εικόνα και το προφίλ του επόμενου «ηγέτη» της Ελλάδας με έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά.
Αν και η συγκυρία είναι απόλυτα ευνοϊκή για τον κ.Μητσοτάκη μια και σχεδόν προεξοφλείται η πολιτική φθορά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ο δρόμος του προς την κατάκτηση αυτού του προφίλ (και της εξουσίας) παραμένει ανηφορικός.
Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να πείσει το ίδιο του το κόμμα για τη στροφή προς τη μεταρρυθμιστική και φιλελεύθερη Δεξιά που πρεσβεύει.
Είναι κυρίως ότι πρέπει αφενός να αποκαταστήσει την χαμένη επαφή της ΝΔ με την κοινωνία και αφετέρου να την πείσει ότι πράγματι διαθέτει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση και σχέδιο.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε η κρίση τελειώνει ούτε ότι οι καλύτερες ημέρες είναι κοντά.
Ο κ.Μητσοτάκης για να κτίσει το ηγετικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ που του αποδίδεται, θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Θα πρέπει να διαμορφώσει μια ατζέντα και ένα σχέδιο που δεν θα τα αλλάζει όλα – γιατί πολύ απλά δεν γίνεται – αλλά να παρουσιάσει προτάσεις, οι οποίες θα αποσκοπούν σταδιακά στο να αλλάξουν προς το καλύτερο τις σημερινές κυβερνητικές πολιτικές και κατ’επέκταση την καθημερινότητα των πολιτών.
Θα πρέπει να βγει μπροστά με τις δικές του προτάσεις που θα πρέπει να είναι μετρημένες, κοστολογημένες και κυρίως υλοποιήσιμες.
Χωρίς απόλυτες βεβαιότητες και υπερφίαλες προσεγγίσεις που εν τέλει μόνο τη διάψευση αυτού που τις εκστομίζει, προκαλούν.
Το έργο και ο δρόμος αυτός κάθε άλλο παρά εύκολος είναι, ιδιαίτερα όταν σε κάθε βήμα ελλοχεύουν οι σειρήνες του λαϊκισμού και των μεγάλων λόγων, τα οποία κάθε άλλο παρά απέφυγε στο παρελθόν της η ΝΔ.
Αντιθέτως, απαιτείται πραγματικά σκληρή δουλειά, οργάνωση, προγραμματισμός και σχέδιο.
Ενδεχομένως, προϋποθέτει και αποφάσεις που δεν θα τον καθιστούν αρεστό.
Αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, την οποία τόσο πολύ επιζητά.
Και για να γίνει αυτό ο κ.Μητσοτάκης χρειάζεται χρόνο και καλύτερη προετοιμασία.
Προϋποθέσεις που το ίδιο το αίτημά του για εκλογές δεν του προσφέρει.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης