Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Όλα για το φθινόπωρο από τον Μητσοτάκη – Ποντάρει στην αριστερή παρένθεση, ετοιμάζει το αφήγημα του

Όλα για το φθινόπωρο από τον Μητσοτάκη – Ποντάρει στην αριστερή παρένθεση, ετοιμάζει το αφήγημα του
Για κατά μέτωπο αντεπίθεση ετοιμάζεται η ΝΔ
Γύρω από τη δεύτερη αξιολόγηση του φθινοπώρου, η οποία αναμένεται να ανοίξει κρίσιμα θέματα στα εργασιακά, δομεί τη στρατηγική και την αντιπολιτευτική του γραμμή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης.
Το είπε ξεκάθαρα και χθες σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε νέο τραγικό αδιέξοδο τον Σεπτέμβριο.
Μια και εκτίμησε ότι τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση δεν θα αποδώσουν ενώ θα τεθούν ζητήματα σχετικά με τα εργασιακά, τα οποία δεν θα μπορούν να περάσουν από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Η ΝΔ δεν εγκαταλείπει τη στρατηγική γύρω από την «αριστερή παρένθεση» και το αίτημα της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Γνωρίζοντας ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια θα ενταθεί κατά τους φθινοπωρινούς μήνες όταν και το τέλος του καλοκαιριού θα συμπέσει με την φοροεπιδρομή, η ΝΔ ετοιμάζεται για μια κατά μέτωπο αντεπίθεση έχοντας στο πλευρό της και την … κοινωνία.
Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ να προηγείται με 7,5 – 8 μονάδες, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει πως κυβερνητικά μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση και ότι αυτά πλήττουν τους πάντες και όχι τους «έχοντες και κατέχοντες».
Ωστόσο, στη ΝΔ γνωρίζουν ότι η πολιτική ανατροπή δεν θα γίνει μόνο με την καταγγελία των αστοχιών και των λαθών της κυβερνητικής πολιτικής.
Για να εδραιωθεί και να παγιωθεί η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει και ο Κ.Μητσοτάκης να παρουσιάσει μια πρόταση εναλλακτική στα όσα εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα και συνάμα πειστική για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Το αφήγημα αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί από το βήμα της ΔΕΘ.
Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει τα «στίγματα» της γραμμής που πρόκειται να ακολουθήσει.
Χθες ο κ.Μητσοτάκης, και σε μια προσπάθεια του να διασκεδάσει τις ανησυχίες που δημιουργεί η θέση του για την ανάγκη περικοπών στο δημόσιο, υποστήριξε πως το πρόβλημα του Δημοσίου είναι λιγότερο ο αριθμός των υπαλλήλων του και περισσότερο η κακή κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού ενώ διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί καμία κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.
Μάλιστα, τόνισε πως για να βγει η χώρα από την κρίση χρειάζεται επενδύσεις 100 δις ευρώ έως το 2020, τις οποίες δεν πρόκειται να φέρει σε καμία περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση λόγω των ιδεοληψιών της.
Το στοίχημα είναι δύσκολο για τον κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ.
Για παράδειγμα στο θέμα του Δημοσίου από τη μια λέει ότι δεν δεν ετοιμάζει ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπές από την άλλη πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμος για γενναίες μεταρρυθμίσεις.
Και αν στην πολιτική όλα θεωρούνται εφικτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση η «χρυσή τομή» είναι δύσκολο να βρεθεί.
Μια και όπως έχει ήδη αποδειχθεί, ουσιαστικές λύσεις χωρίς ρήξεις δεν πρόκειται να έρθουν.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης