Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αποτυχημένη η πρώτη επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης – Κολλημένη στην εσωστρέφεια

Αποτυχημένη η πρώτη  επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης – Κολλημένη στην εσωστρέφεια
Καταλυτικής σημασίας η διαχείριση των προκλήσεων και των ευκαιριών
Η πρώτη απόπειρα επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης, η οποία εκδηλώθηκε στις αρχές της εβδομάδας με τη δημοσιοποίηση του φυλλαδίου «Γυρίζουμε σελίδα», δεν πέτυχε το στόχο της.
Η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το αίτημα των δανειστών για την έγκαιρη υλοποίηση και των τελευταίων προαπαιτούμενων, η αβεβαιότητα για το πότε θα εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δις ευρώ όχι μόνο επισκίασαν αλλά «έθαψαν» το επικοινωνιακό comeback της κυβέρνησης.
Σε αυτό συνετέλεσαν και άλλα θέματα που κυριάρχησαν στη δημόσια συζήτηση, όπως τι θα συμβεί τελικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, η περίπτωση της πώλησης του Ελληνικού, το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και για τη συνταγματική αναθεώρηση, ακόμα και οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη για την αντικυβερνητική διαδήλωση της 15ης Ιουνίου.
Η κυβέρνηση Τσίπρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση.
Η αναδίπλωση της τόσο στο θέμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση όσο και στη ρητορική και πολιτική της για την πώληση του Ελληνικού κάθε άλλο παρά θετικά συμβάλει στην εικόνα της.
Η αντιπολίτευση (με τη συνδρομή των γνωστών ΜΜΕ) έσπευσαν να εστιάσουν στην «κωλοτούμπα» του Τσίπρα σε σχέση με τα όσα έλεγε παλιότερα και με τα όσα κάνει σήμερα για το Ελληνικό και δεν βρέθηκε κανείς από την κυβέρνηση να απαντήσει αφενός τι έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2005 και μετά για την αξιοποίηση του και αφετέρου τι έπρεπε εν τέλει να γίνει με το αναξιοποίητο «φιλέτο», το καλύτερο οικόπεδο της Αττικής.
Αντιθέτως, προέκυψε νέο «μέτωπο» με το Ν. Φίλη που έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να ζητά την παραίτηση του και που ανάγκασε κυβερνητικά στελέχη να σπεύδουν και πάλι να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινίσεις φέρνοντας για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση σε θέση άμυνας μετά από ένα ακόμα αυτογκόλ.
Είναι προφανές πως οι «αρρυθμίες» αυτές, πολιτικές, επικοινωνιακές ή οτιδήποτε άλλο, δεν εξυπηρετούν το στόχο του Τσίπρα να κάνει το βήμα προς τα εμπρός, να γυρίσει σελίδα και να ξεδιπλώσει ένα νέο και συνάμα πιο ελπιδοφόρο αφήγημα που θα του επιτρέψει να αντιστρέψει το αρνητικό εις βάρος του κλίμαλ
Η έγκριση του Euroworking Group αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά και η αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης εντός του μήνα θα αποτελέσουν την αφορμή για νέες ανάσες για την κυβέρνηση.
Αυτές τις ανάσες πρέπει να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κυβέρνηση τους αμέσως επόμενους μήνες, έτσι ώστε να παύσει να εμφανίζεται διαρκώς απολογούμενη τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις.
Το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, θα έχει καταλυτικό ρόλο στο τι θα ακολουθήσει και ποια θα είναι η θέση της κυβέρνησης από το φθινόπωρο και μετά.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης